George R.R. Martin „otec“ seriálu Hra o trůny připravuje novou fantastickou podívanou pro HBO

George R.R. Martin „otec“ seriálu Hra o trůny připravuje novou fantastickou podívanou pro HBO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
I přes naléhání fanoušků knižní série o dracích a vládcích a příslibu autora, že konečně dokončí poslední knihu, která definitivně uzavře velkolepou ságu Hra o trůny, si slavný spisovatel zase odskočil k jiné práci.

Nový sci-fi seriál na obzoru

George R.R. Martin v současnosti adaptuje sci-fi román Rogera Zelaznyho Cesta bez konce. Na základě románu by měl vzniknout nový sci-fi seriál pro společnost HBO. Na scénáři spolupracuje spisovatelka a scénáristka Star Treku Discovery Kalinda Vazquez.

O knize, která inspiruje scénář

Román Cesta bez konce není žádnou knižní novinkou. Jde o literární dílo vydané v roce 1979. Fantastický snímek pojednává o jedné hodně zvláštní dálnici, která umožňuje cestovat časem a dosáhnout velmi vzdálených a významných míst v historii lidstva. Ti, kdo dálnici najdou, ji mohou používat k prozkoumání tajemství světa, ale pro některé lidi může takové cestování představovat také naději na přežití přepsáním minulosti vedoucí ke změně v budoucnosti.

A co je na celém projektu nejzajímavější? Martin opět přivádí na scénu draky. Bodu to právě draci z linie Bel´kwinith, kdo stojí za vznikem prapodivné dálnice a hlavní hrdina příběhu bude pátrat ve své minulosti a hledat spojení s dračí rodinkou.

Nadšení autora

George R.R. Martin přijal velký závazek. A to ještě sleduje vývoj prvního spin-offu Hry o trůny s názvem House of the Dragons, který je v současnosti rozpracovaný.

Martin se s autorem Rogerem Zelaznym setkal v minulosti osobně a už jednu z jeho knih zpracovával. Považuje autora za mistra ve svém oboru a je velice rád, že dostal příležitost na novém seriálu pracovat. Slibuje opět velkolepou podívanou.

O hereckém obsazení se zatím nic neví, ale budete mezi prvními, kdo dostane další informace, které budou zveřejňované.