5 nejoblíbenějších komiksových postav. Kterou z nich máte nejraději

5 nejoblíbenějších komiksových postav. Kterou z nich máte nejraději
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Komiksy a komiksové filmy jsou stále populárnější. Ze zábavy pro děti je dnes téměř nový kult. Superhrdinové se postupně stali nezaměnitelnou součástí filmového světa a dnes na ně narazíte snad na každém rohu. Které komiksové postavy se ale dostaly tak vysoko, že se staly těmi nejoblíbenějšími?

Wolverine

Nestárnoucí hrdina s dlouhými drápy v podání Hugha Jackmana se stal nejslavnější postavou z X-menů. Od těch se také už dávno oddělil a dostal dokonce dva vlastní filmy. Přestože už na X-meny rozhodně neměly, hrdina se zvířecími smysly, léčivým faktorem a sílou je zkrátka nenahraditelný.

Navíc stále drží krok i se superhrdiny ze světa Marvel nebo DC a své místo na seznamu si rozhodně zaslouží.

Black Widow

Známou nezastavitelnou superhrdinku ztvárnila Scarlett Johansson a objevila se v druhém dílu Iron-Mana, dvou dílech Kapitána Ameriky a všech dílech Avengers. Tato bývalá ruská agentka svými schopnostmi zaujala i Nicka Furyho a není tedy divu, že se dostala až mezi Avengers. 

Obratnost a neohroženost jí opravdu nechybí a díky svému šarmu navíc okouzlí nejednoho diváka.

Iron-Man

Znovu se dostáváme k Avengers a tentokrát k sebestřednému, ale geniálnímu milionáři Tonymu Starkovi. V jeho hi-tech brnění vlastní výroby se stal nezapomenutelnou součástí světa Marvel. V podání Roberta Downey Jr. se objevil již ve třech sólových filmech a získal si nevídanou popularitu.

Jeho vynálezy jsou často až nepředstavitelné a rozhodně bychom Tonyho rádi poznali i ve skutečnosti.

Spider-Man

Stále zůstáváme ve světě Marvelu a podíváme se na jednoho z vůbec nejznámějších superhrdinů. Spider-Man s jeho pavoučími schopnostmi je zkrátka nestárnoucí klasikou. A možná proto jsme se dočkali již tří rebootů o dobrodružstvích Petera Parkera. Ten druhý se sice podle fanoušků moc nevydařil, avšak nejnovější verze s Tomem Hollandem opravdu stojí za to a bez pochyb se vyrovná i první trilogii s Tobeym Maguirem.

Souboje se Skřetem, Dr. Octopem a dalšími padouchy jen dokazují Spider-Manovu neohroženost. 

A kdo by mohl zapomenout na Mary Jane? Peterovu lásku, která se stala součástí jedné z nejznámějších komiksových romancí.

Batman

Jako poslední se podíváme na Bruce Wayna, který nás poprvé překvapil již v roce 1966. Od té doby v ulicích Gothamu zachovává pořádek a poráží jednoho padoucha za druhým. Stal se velmi ikonickou součástí komiksového světa a rozhodně na něj nemůžeme zapomenout.

Nemá žádné superschopnosti, ale přesto dokáže vyzrát i na superhrdiny. Jeho nekonečné jmění se mu hodí na technické vychytávky, které používá, aby konečně zničil zločin, který mu vzal i jeho rodiče. 

Jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších komiksových postav ho dělá také jeho proslulý úhlavní nepřítel Joker.