Zlatá maska: Proč se v Česku světový projekt neujal

Zlatá maska: Proč se v Česku světový projekt neujal
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Reality show Zlatá maska slibovala pořádně nablýskanou podívanou. Po několika dílech se však musela potupně stěhovat z prime time na pozdější čas. Proč se v Česku tento koncept neujal?

Maskovaný import z Korey pohořel

Československá verze je postavena na formátu korejského The King of Masked Singer. Šlo o mimořádně úspěšný projekt, který se rozšířil do celého světa. Svoji Zlatou masku mají v USA i ve Vietnamu.

První tři díly však stačily k tomu, aby se ukázalo, že v Česku tento koncept fungovat nebude. Sledovanost vytrvale klesala. TV Prima tak musela show zařadit na méně atraktivní vysílací čas a vyhradila jí v programu prostor až od 21:25 hodin.

Čtěte také: Natálie a František, dvojice, kterou dala dohromady věda. Kdo jsou aktéři nové reality show Svatba na první pohled

Diváci na internetu nešetřili kritikou a pořad označovali za trapný. Cílové publikum se nebavilo, směšný byl podle sledujících program spíše nezáměrně.

Ani recenzenti nebyli ve svých vyjádřeních zrovna smířliví. Barevnou podívanou hodnotili jako jen těžko uvěřitelnou směs frenetických pohybů a bizarních kostýmů, která dohromady absolutně nedává smysl.

Čtěte také: Tvoje tvář má známý hlas: Kdo z českých umělců se odmítl zúčastnit a proč

Za vše hovoří také hodnocení na Československé filmové databázi, kde se Zlaté masce podařilo vydobýt pouhých 6 %.

Proč Zlatá maska u nás neuspěla

Důvod, proč se Zlatá maska v tuzemsku neujala, může být více. Diváci si stěžují, že moment překvapení, kterým měla být soutěž obohacena například ve srovnání s komerčně úspěšnějším projektem Tvoje tvář má známý hlas, se nekoná.

Čtěte také: Ulice je zpátky. Proč scénáristé "zabili" postavu Světlany a kdo z první série se vrátí

Účinkující nepatří k notoricky známým tvářím. Pořadu tak chybí hlavní hvězda, která by jej dokázala táhnout vpřed. Podobný „tahoun“ se nenajde ani v porotě. Účast Jiřiny Bohdalové vzbudila spíše pohoršené dotazy, zda má účast v něčem podobném herečka zapotřebí.

Čtěte také: Zlatá maska: Jak tato show vypadá v jiných zemích?

Důvodem může být pravděpodobně i zcela odlišná mentalita českého publika. V Asii mají bláznivé soutěže zkrátka v krvi, jak dokazuje například v Česku vysílané soutěže Takešiho hrad nebo Sasuke (Ninja Faktor).