Libor Bouček promluvil o zkušenosti s koronavirem

Libor Bouček promluvil o zkušenosti s koronavirem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Slavný český moderátor se rozhodl, že si své osobní zkušenosti s prodělanou nákazou rozhodně nenechá pro sebe. Jak se k nemoci vyjádřil a co si myslí o lidech, kteří virus přirovnávají ke „chřipečce“?

Nakazil se, i když se chránil

Devětatřicetitelý moderátor patří k nejúspěšnějším ve své profesi. Nyní se stal jednou z osobností, která se veřejně vyjádřila k současné pandemii. Má totiž s nemocí osobní zkušenost. I přes to, že se snažil, aby se nenakazil, se mu virus nevyhnul. „Je to tak. I mě dostihl ten vir. A to myslím, že jsem udělal maximum pro to, aby se to nestalo. Ale některý hry na schovku vyhrát nejdou. A nemáte je absolutně pod kontrolou. Nepíšu to jako přání soucitu a hledání síly, tu mám. I díky tomu, že nejsem doma sám. Píšu to především pro ty, kteří spíš řeší svůj komfort a osobní pohodu,“ napsal ve svém příspěvku na sociální síti.

Poté se vyslovil tak, že nemoc označuje za zcela nevyzpytatelnou. Dodal také, že si není jist, kde k nákaze přišel a přidal, že mu v současné situaci přijde nemožné, aby ještě fungovalo trasování.

Chřipečka to rozhodně není

„Lidem, kteří nemoc nazývají chřipečkou, bych vzkázal, ať v sobě zapudí egoismus a ať zapomenou na to, že platforma sociálních sítí dává každému možnost prosadit svůj názor. Pojďme na chvíli nemít názor, pojďme my, kteří tomu nerozumíme, být zticha a vyříkáme si to potom, až budou lidé zdraví,“ vyjádřil svůj názor známý moderátor. Nelíbí se mu také, že dnes může každý člověk ventilovat své názory na sociálních sítích a uvedl, že tato vlastnost nás může zavést do pekel.

Průběh nemoci u Boučka byl takový, že se necítil ohrožený. V žádném případě by však tuto nemoc nepřál svým starším kamarádům a rodičům.