Catherine Zeta-Jones a její cesta od studentky baletu po uznávanou herečku

Catherine Zeta-Jones a její cesta od studentky baletu po uznávanou herečku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ani krása a talent herečce nezaručili úplně jednoduchou cestu životem a musela se poprat s vážným duševním onemocněním u sebe a s rakovinou u svého manžela. Nakonec dala přednost rodinnému životu a k herectví už se vrací jen výjimečně.

Catherine Zeta-Jones se narodila 29. 9. 1969 ve Swansea ve Walesu velšskému otci a irské matce. Baletní školu začala navštěvovat ve 4 letech a brzy se objevila na jevišti. Žádné velké studijní plány neměla a už v patnácti letech se zúčastnila putovní produkce muzikálu „The Pajama Game’’. Brzy se přestěhovala do Londýna a už v 17 letech byla díky účinkování v muzikálech známá po celém Londýně.

Talent a krása ji v roce 1991 pomohli k prvním hereckým rolím, ale až za 7 let se dostala k roli, která už ji pomohla k další kariéře. Šlo o film „Zoro, tajemná tvář“ po boku Antonia Banderase a Anthonyho Hopkinse. Následovala role ve filmu „Past“ s filmovou legendou Seanem Connerym.

Čtěte také: Nejslavnější hollywoodská zrzka, která ohromila i Spielberga, oslavila šedesátiny. Julianne Moore stárne s grácií

V roce 1998 se Catherine setkala poprvé s Michaelem Douglasem na festivalu v Deauville. O jejím setkání koluje mnoho fám. Jedna tvrdí, že herec pověřil svého agenta, aby mu s okouzlující dívkou domluvil rande a „ne“ nebral jako odpověď. Jiná zase tvrdí, že už při prvním setkání herec Catherine řekl, že chce být otcem jejich dětí.

A jak se ukázalo, myslel to vážně. I přes věkový rozdíl se v roce 2000 v New Yorku vzali a krátce poté se jim narodil syn Dylan. Ve stejném roce si Catherine zahrála ve filmu „Trafic-Nadvláda gangu“, za který byla nominovaná na Zlatý glóbus.

Čtěte také: Reese Witherspoon a její herecká cesta od růžové Barbíny přes Divočinu pomalu směřuje opět k růžovému šatníku

Herečka se na chvíli vrátila ke svým divadelním kořenům a zahrála si spolu s René Zellweger a Richardem Gerem v muzikálu Chicago. Za vedlejší roli získala Oscara.

Další rok přivítala s manželem na svět holčičku Carys a omezila práci, aby se mohla více věnovat dětem. Vybrala si jen pár projektů. Vidět jste ji mohli v komedii „Nesnesitelná krutost“ s Georgem Clooneym, o rok později si zahrála s Tomem Hanksem ve filmu „Terminál“ a v roce 2004 si zahrála v pokračování snímku „Dannyho parťáci“. O natáčení se traduje, že se herci „po práci“ docela bavili a Catherine nezkazila žádnou legraci. Když se popíjelo, dokázala s mužskou partou držet krok.

Čtěte také: "Ty hraješ tu hodnou, ne tu zlou“ slýchávala často herečka Jana Nagyová během natáčení Arabely. Jak žije dnes

Dalšího ocenění se herečka dočkala opět za muzikál, tentokrát na Broadwayi za roli v „A Little Night Music“.

Krátce poté se herečka stáhla z veřejného života, aby podpořila manžela v léčbě rakoviny a musela zvládnout i své zdravotní obtíže. V roce 2011 se Catherine veřejně přiznala, že trpí bipolární poruchou. V roce 2013 si její stav vyžádal pobyt v léčebné centru. I v manželství se vyskytly mráčky.

Čtěte také: Neposlušná dcera a kouzelná sousedka: Kaley Cuoco slaví 35. narozeniny

Vše se nakonec obrátilo na dobrou cestu a v roce 2016 se herečka vrátila na filmové plátno v britské komedii Dad's Army. Ještě natočila životopisné drama Cocaine Godmother, ale to nemělo moc velký úspěch.

Herečka se soustředila na rodinu a starala se o Kirka Douglase, svého tchána, se kterým měla velice hezký vztah. Kirk Douglas, nezapomenutelný Spartakus, zemřel letos v únoru ve věku 103 let.