"Ty hraješ tu hodnou, ne tu zlou“ slýchávala často herečka Jana Nagyová během natáčení Arabely. Jak žije dnes

"Ty hraješ tu hodnou, ne tu zlou“ slýchávala často herečka Jana Nagyová během natáčení Arabely. Jak žije dnes
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Loni oslavila své šedesáté narozeniny. V jakých filmech se objevila Jana Nagyová a jak probíhalo natáčení Arabely? Televizní seriál, který znají snad všichni, jména jako Arabela, Rumburak a Xénie mnohým z nás utkvěly v paměti.

Arabela

V seriálu si s Janou zahrála řada známých českých hereček a herců. Objevili se zde Vlastimil Brodský, Jana Brejchová, Vladimír Menšík, Jiří Sovák, František Filipovský nebo Iva Janžurová a mnoho dalších. Obvykle jeden díl trval zhruba 30 minut, dohromady měl televizní seriál 13 dílů.

V seriálu se setkáváme s rozděleným světem, na jedné straně je říše lidí, na druhé říše pohádek. V říši pohádek vládne král Hyacint, který má dvě dcery – hodnou Arabelu a panovačnou Xénii. Právě Arabela se seznámí s Petrem Majerem, který je z říše lidí, a zamiluje se do něj. Do hry se ale dostává Rumburak, který o Arabelu projeví zájem. Příběh si určitě každý z nás pamatuje, proč se na něj nepodívat znovu?

Osobní život

Bývalá slovenská herečka a současná německá podnikatelka. Proslavila se hlavně díky roli princezny Arabely v televizním seriálu Arabela.

Už od dětství se věnovala divadlu, minimálně amatérsky. Na konzervatoři v Bratislavě studovala hru na klavír a zpěv.

Od roku 1987 žije se svou rodinou v Německu, kde podniká, takže profesionálnímu herectví se už nevěnuje.

Filmová kariéra

V roce 1979 se objevila ve filmu Smrt stopařek, kde se zahrála s Dagmar Patrasovou. Podruhé si společně zahrály právě v seriálu Arabela v roce 1980. O rok později se objevila ve filmu Mezi námi kluky. Poté se věnovala slovenským filmům, objevila se například ve filmu Dozrievanie nebo Slávne dievčatko, Rozmar, Rodinná anamnéza a Múdra princezná.

Zajímavosti

Během natáčení Arabely ji musel režisér Václav Vorlíček mírnit slovy: „Prosím tě, ty hraješ tu hodnou, ne tu zlou.“

Ve slovenském dabingu pohádky Sůl nad zlato namluvila Libuši Šafránkovou. Přesně naopak to bylo v českém seriálu Arabela, kde v postsynchronech Janu Nagyovou namluvila Šafránková.

V dalším seriálu Arabela se vrací aneb Rumburak králem Říše pohádek do role Arabely oslovili Janu jako první, ale její zastupující německá agentka požadovala tisíc marek za jeden den, takže z toho nakonec sešlo.