Neposlušná dcera a kouzelná sousedka: Kaley Cuoco slaví 35. narozeniny

Neposlušná dcera a kouzelná sousedka: Kaley Cuoco slaví 35. narozeniny
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kaley Cuoco se proslavila jako Penny v seriálu „Teorie velkého třesku“, její kariéra je ale o hodně obsáhlejší. V televizi a ve filmech je vidět už od úplného mládí. I když nejčastěji převzala roli blbé blondýny, v soukromém životě je přesným opakem. 30. listopadu slaví 35. narozeniny.

Mládí jako profesionální sportovkyně

Kaley Cuocová se narodila 1985 v kalifornském Camarillo. Od tří let se zajímala o sport a stala se dokonce profesionální tenistkou. Když jí bylo 14 let, patřila nejen do nejlepší stovky tenistek celé Kalifornie (rok dokončila na 54. místě), ale i do nejlepší dvacítky deblistek (na 12. místě se umístila s parťačkou Katie Callaghanovou).

Až do roku 2002 se držela v žebříčku tenistů a zahrála si i na jednom oficiálním turnaji okruhu WTA. Poté se ale začala plně soustředit na hereckou kariéru.

Současně s tenisem začala i s modelingem a již ve věku šesti let si našla cestu do šoubyznysu, když natáčela reklamní spoty. Jen o rok později, přesněji v roce 1992, se jako sedmiletá holčička objevila v televizním filmu „Pohyblivý písek: Není úniku“ s Donaldem Sutherlandem.

Televizní kariéra a cesta k úspěchu

V roce 1996 se mohla Cuoco poprvé radovat z role v úspěšném televizním seriálu „Ellen“ od Ellen DeGeneresové. Ihned poté následovaly jednodílné výstupy v seriálech „Ladies Man“, „Sedmé nebe“ a „The Ellen Show“.

V letech 2002–2005 dostala svou první hlavní roli v seriálu „8 simple rules… for dating my teenager daughter“. Zde hrála typickou americkou teenagerku, která se spíše soustřeďuje na kluky než na známky ve škole. Během roků 2006 a 2007 se dokázala udržet v televizi v nejrůznějších projektech.

Pak ale našla nejspíše nejúspěšnější pracovní příležitost posledního desetiletí: roli krásné, ale trochu naivní sousedky dvou vědeckých supermozků Penny.

Po dobu 12 let představovala tento charakter v nejoblíbenějším seriálu poslední dekády - „Teorie velkého třesku“. Díky Penny se z Cuoco stala opravdická hollywoodská hvězda. Přesto, že je dnes uznávanou a světoznámou herečkou, zůstala svá.   

Zdroj článku:
  • autorský text