Geniální béčko Troll 2 se dočkalo pokračování až po úmrtí hlavního herce. Jednu roli převzal Jiří Lábus

Geniální béčko Troll 2 se dočkalo pokračování až po úmrtí hlavního herce. Jednu roli převzal Jiří Lábus
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Málokteré pokračování bylo tak dlouho očekávané jako právě „Trolls World“. Zatím pouze v německé verzi (český dabing by ale měl následovat) existující film platí jako „oficiálně neoficiální pokračování filmu Troll 2“. Ale proč se tento film skoro nikdy nezveřejnil?

Nečekejte dobrý film, je to čistý trash

Film „Troll 2“ z roku 1990 je brán jako nejlepší béčko všech dob. Jeho šílenost (trollové nejdříve přemění lidské oběti v zelený, vegetariánský žblebt, než je sežerou), špatní herci (stačí si vyhledat „troll 2 oh my god“ na Youtube) a především děj, který nikam nevede, svědčí o režisérovi, který sice chtěl natočit strašidelný film, ale nevěděl, jak na to.

A přesně takový film si vyžaduje lehce parodické pokračování. O to se postarali Němci. Roku 2015 natočili neoficiální pokračování, jež mělo být spíše ironické dílo na bázi trollového hororu. Producenti, režisér i herci vědí, že natáčí béčko, a podle toho se taky chovají. Navíc se zde nachází několik s nadhledem natočených narážek na předchůdce. Můžeme tedy očekávat, že nás „Trolls World“ zajisté nebude nudit.

Vynikající výběr herců

Co se týče herců, může se „Trolls World“ skutečně chlubit jen tím nejlepším, co Německo nabízí. V hlavních rolích se ukáže seriálová hvězda Eva Habermannová (převtělení trolla) a dabér a herec Helmut Krauss (Dr. Fischer). V dalších rolích hrají například filmová herečka Katy Karrenbauerová, komik Lutz van der Horst a oblíbená postava z původního filmu George Hardy.

Pro české publikum může být zajímavé, že se v roli kouzelníka Vladimíra Kaisera objeví Jiří Labus.

Několikaleté problémy s filmovými právy

Snímek „Trolls World“ způsobil dle webu filmstarts.de několik problémů kvůli právu. Natočen byl totiž již v roce 2015. Protože se ale produkční firma a režisér hádali ohledně detailů (role Jiřího Lábuse se například do nedávna jmenovala Rumburak), ale i ohledně finančních záležitostí, se zveřejnění snímku posunulo. Do těchto hádek se připletla i Eva Habermannová, která nebyla spokojená s finálním výsledkem a chtěla natočit alternativní konec.

Je možné, že náhlá smrt hlavního herce Helmuta Krausse na konci roku 2019 ukončila věčné hádky okolo filmu a umožnila zveřejnění šíleného snímku. Tak se Krauss ukáže aspoň posmrtně v jeho nejspíše nejbizarnějším filmu.

Zdroj článku: