Seriál Chirurgové: Ellen Pompeo v roli Meredith Grey se vrátí na televizní obrazovky nejspíš až příští rok

Seriál Chirurgové: Ellen Pompeo v roli Meredith Grey se vrátí na televizní obrazovky nejspíš až příští rok
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Patříte mezi skalní fanoušky seriálu GREY’S ANATOMY (Chirurgové) a neutekla vám ani jedna epizoda? Pak musíte s netrpělivostí očekávat návrat svých hrdinů na televizní obrazovky. Na nové díly si ještě nějaký čas počkáte. Zatím vám nabízíme k přečtení alespoň pár zajímavostí o seriálu.

Po nuceném přerušení natáčení 16. série kvůli koronavirové hrozbě, byla tato série uzavřena předčasně a natáčecí štáb ohlásil obnovení natáčení na podzimní měsíce. S vývojem situace ve Spojených státech to ovšem nevypadá moc optimisticky a nové díly budou nejspíš až příští rok.

Seriál, který je zatím nejdelším projektem z lékařského prostředí, oslavil letos v březnu své 15. výročí a jeho oblíbenost v mnoha zemích světa se drží na velice dobré úrovni.

Přečtěte si zatím alespoň pár zajímavostí o seriálu:

• Po celou dobu trvání natáčení v seriálu přetrvaly jen 3 postavy: Ellen Pompeo v roli Meredith Grey, Chandra Wilson jako Miranda Bailes a James Pickens Jr. v roli Richarda Webbera.

• Název série vychází z lékařské knihy „Greyova anatomie lidského těla“.

• Název každé epizody (v původním znění) ve všech sériích je totožný s názvem známé písně. Častou inspirací byla skupina Beatles. Výjimku tvoří jediná epizoda, která má v názvu telefonní číslo linky na pomoc proti domácímu násilí.

• Výrazná herečka Sandra Oh, která prožila v sérii 10 sezón v roli doktorky Cristiny Yang, byla za svůj herecký projev velice dobře hodnocena odbornou kritikou a role ji vynesla Zlatý Globus a několik nominací ceny Emmy.

• Nejsledovanější epizodou je 16. díl druhé série, který jen v USA sledovalo v premiéře 38 milionů diváků. Jde o díl, kde Meredith drží rukou bombu v těle pacienta.

• Všechny epizody zpracovávají existující lékařské případy. Tvůrci čerpali inspiraci z lékařských časopisů a knih.

• Téměř všechny klíčové ženské postavy v průběhu seriálu neplánovaně otěhotní, což v lékařském prostředí působí trochu komicky.

• Postava Alexe Kareva původně v první sérii vůbec nebyla a byla tam zakomponovaná, aby vyrovnala poměr pohlaví u mladých stážistů. Všechny záběry s Alexem jsou tak do epizod vloženy dodatečně.

• Ellen Pompeo si přijde na 580 tisíc dolarů za natáčení každé epizody.

• V seriálu si kvůli věrohodnosti zahrály i opravdové zdravotní sestry. Herci museli studovat jednotlivé lékařské postupy před natáčením a bylo použito mnoho orgánů ze zvířat. Samotná krev je pak směsí kuřecího tuku a červené želatiny.