Arnoštův život v kostce

Arnoštův život v kostce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
O tom, že není malých rolí, se v hereckém řemesle mluvilo vždy. A důkazem je také postava bezdomovce Arnošta, který i přes své drobné epizodní výstupy dokázal děj seriálu Ulice pořádně obohatit. Čím Dušan Sitek v roli Arnošta všechny tak bavil?

Dobrosrdečný kamarád, který si vystačil s málem

Komu je dobře známá postava Luboše Marečka, tatínka Máry a manžela Věrky, pak určitě zná i jeho nerozlučného kamaráda Arnošta, který tu pro něj byl v těch nejtěžších životních chvílích. Když se Luboš dostal do velkých problémů a odešel od své ženy, nezbývalo mu nic jiného než zůstat na ulici.

A právě tehdy se ho chopil pouličního života znalý Arnošt, který ho vzal pod svá křídla.

Společně se snažili překonat velmi těžká období, kdy jim kromě střechy nad hlavou chyběly také další základní lidské potřeby. Když se do celé situace však vložila nekompromisní Věrka a odhodlaný Kryštof, oba kamarádi se dostali z nejhoršího a začali se zase stavět na nohy. A dokonce je v blízké budoucnosti čekaly krásné životní okamžiky.

Nepovedená svatba a role oblíbeného strýčka Arnošta

Se svým kamarádem Lubošem sdílel Arnošt téměř vše, a tak se není čemu divit, že si stejně jako on našel partnerku Věrku. Jejich vztah měl velmi rychlý spád, kdy se po pár společných týdnech rozhodl Arnošt požádat svou milou o ruku a vzápětí si ji vzít. Láska jako trám však dobrosrdečnému bezdomovci nevyšla a z jeho milé se vyklubala zlodějka.

Markéta Stehlíková - Karla, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Arnošta to však nezlomilo. Po další ráně, kterou mu život připravil, přišlo něco, co jeho život začalo zase naplňovat. Mára s Karlou si adoptovali Vojtu, kterému se Arnošt snažil plnit jeho přání, a tak se stal oblíbeným strejdou, kterého Vojta vždy rád vidí.

A poté, co se dvojici adoptivních rodičů podařilo počít vlastního synka, se z Arnošta a Luboše stala skvělá dvojka, se kterou si kluci Marečkovi možná ještě užijí spoustu zábavy. Sám herec Dušan Sitek má svou postavu Arnošta rád a její ztvárnění ho nesmírně baví.

Jak však v uvedl v rozhovoru pro Český rozhlas, v souvislosti s ní zažívá v reálném životě komické chvíle. V minulosti se mu totiž při nákupu například stalo, že se ho paní snažila navést k regálu s krabicovým vínem, neboť to k Arnoštovi zkrátka neodmyslitelně patří.

 

Zdroje: