Kaštan je zpět z nemocnice, bude dělat problémy? A co dalšího přinese dnešní díl Ulice?

Kaštan je zpět z nemocnice, bude dělat problémy? A co dalšího přinese dnešní díl Ulice?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Po včerejší autonehodě je Iva jako na trní. Kaštan je naštěstí z nemocnice propuštěn, ale odpustí Ivě jen tak, nebo jejích výčitek napřed využije? Vítek řeší vlastní problém – daňový podvod. Chce Ditě vysvětlit, že jí nemůže dát slíbenou slevu. Ztratí kuráž při pohledu na její radostný úsměv?

Kaštan je zpět z nemocnice, bude dělat problémy?

Iva celou noc nespala. S napětím vyhlíží zprávy z nemocnice, ale zároveň se jich bojí. Bude pan Kaštan v pořádku? Kvůli starostem o jeho zdraví se nedokáže soustředit ani při práci a stížnost první zákaznice na sebe nenechá dlouho čekat. Naštěstí hrozná nejistota skončí, když se před salonem objeví sám Kaštan – o berlích, ale jinak v pořádku. Iva se mu omluví, a aby mu to nějak vynahradila, nabídne mu masáže zdarma. Kaštan by to s ní rád celé uzavřel, ale až později, a tak si domluví schůzku na odpoledne. Podle Vítka bude chtít odškodné.

Kaštan dorazí ke Klímovým o něco dříve, takže tam Iva ještě není. Přijme ho Vítek a nabídne mu pět tisíc korun, ačkoli zastává názor, že Kaštan si za nehodu mohl vlastně sám. Proč by také rozumný člověk lezl za couvající dodávku? Celá věc by mohla být vyřešena ke spokojenosti všech, přesto Miloš doporučí Vítkovi, aby Ivě dodatečně obstaral povolení, že smí řídit firemní dodávku.

Vítek nechce porušit zákon, ale má jinou možnost?

Vítek možná zdárně vyřeší jednu záležitost, ale jiná ho teprve čeká – pravděpodobně ještě nepříjemnější. Sejde se v hospodě s Ditou, původně proto, aby jí vysvětlil, že se nechce dopouštět daňového podvodu. Jenže než se dostane ke slovu, Dita mu začne děkovat a pět ódy na jeho skvělou firmu.

Nová koupelna, kterou dali dohromady pro její maminku za příznivou cenu, a přitom rychle a bez přílišného nepořádku, je zkrátka dokonalá. Maminka si ji nemůže vynachválit a prý hned začne Evivu doporučovat mezi všemi známými. Na konci kamarádčina nadšeného monologu zůstane Vítek jen vyjeveně koukat. Snaží se jí říct, že způsob, jakým to Miloš vyřešil s fakturami a DPH, zkrátka není správný. Dita si to uvědomuje a chápe, že se Vítek nechce dopouštět podvodu. Možná že to dělá každý, ale on byl vždycky poctivý. O to víc ji těší, že v jejím případě udělal výjimku.

Dita Tálská (herečka Vendula Fialová), Zdroj: TV Nova

Irena zanedbává školu, myslí jenom na dítě

Irenu přestalo všechno zajímat poté, co zjistila, že může mít děti. Mojmír se za ní zastaví, aby jí představil nápad s rozšířením vyučováním fyziky a chemie, ale ona ho sotva vnímá. Každý den chodí kolem obchodu s potřebami pro děti a nikdy jí to nevadilo, ovšem teď se pokaždé šíleně dojímá. Kdykoli potká maminku s dítětem, málem ji to rozbrečí. Dokonce pustí Otíka dříve domů, když mezi řečí prohodí, že jeho syn má dnes roční prohlídku u lékaře. Později Irenu zamrzí, že byla tak měkká a nechala se ovlivnit vlastními city. Podle Magdy je ale dobře, že trochu upustila od své proslulé přísnosti.

Večer si spolu dámy zajdou do Coolny na koktejly, kde Ireninu situaci znovu proberou. Magda paní ředitelku přemluví, aby sebrala odvahu a zavolala Radovanovi. Pokud i on bude chtít děti, není na co čekat.

Zdroj článku:
  • autorský text