Lumír dá přednost Kateřině, Skyler vzpomíná na staré časy a Kaštan v roli chůvy

Lumír dá přednost Kateřině, Skyler vzpomíná na staré časy a Kaštan v roli chůvy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Magda je naštvaná na Prokopa, protože se jí přes léto neozval. Irena se zlobí na Radovana, který se snaží udobřit. Skyler si všimne, že Frantovu loď někdo opravoval. Vendula svými výhradami k zastaralým bagetám urazí Aničku. Lumír si odskočí za Kateřinou a Elišku dá na hlídání Kaštanovi.

Magda nemluví s Prokopem, Irena s Radovanem

Prokop se Magdě za celé léto ani jednou neozval, posílal přitom zprávy Ireně – jistě proto, že je koneckonců jeho nadřízenou. Potřeboval ji informovat, že neodletí letadlem, jímž se měl původně vrátit, a tak nestihne přijít následujícího dne do školy. Magda kvůli tomu musí začít řešit ekologické otázky sama s Tomášem.

Ani Irena teď nemá štěstí v lásce. Odmítá mluvit s Radovanem, přestože jí v létě neustále psal a pokoušel se s ní usmířit. Před odletem si k ní chce zajít ještě pro nějaké věci, ale ona se s ním netouží potkat a přespí u Magdy. Radovan jí nicméně na Magdinu adresu nechá poslat cheesecake se vzkazem, že se omlouvá. Než na rok odletí pryč, chce se naposledy sejít a promluvit si. Irena se tomu vyhýbá, protože ví, že by při setkání určitě vyměkla. Nedokáže mu odpustit, ačkoli ji Magda přemlouvá – zrovna ona, která se paličatě odmítá smířit s Prokopem.

Skyler vzpomíná na staré časy, Báře to není příjemné

Skyler si v Praze shání byt a objeví hned dva, ale první rovnou zavrhne kvůli nevýhodné poloze na rušné magistrále. Ani druhý byt však nebude vyhovovat jejím představám, a tak hodlá hledat dál. Bára jí nabídne, že mezitím může zůstat u nich. Iva se zajímá o to, proč se vlastně rozešla s přítelem a odjela do Prahy, ale Bára odvětí, že jim s Frantou bylo hloupé to zjišťovat. V podstatě totéž pak Franta poví i Aničce.

Skyler později poprosí Frantu, zda by si mohla prohlédnout jeho loď. Hned si všimne, že tam někdo něco změnil. Podle něj to zřejmě musel být Bedřich, a tak se mu Bára radši přizná, že to opravil její táta, když mu poškozený model tajně odnesla. Mladík se nezlobí, ale obdivuje, jakou má Skyler i po letech paměť. Ona to odůvodňuje tím, že zde prožila intenzivní chvíle svého života – byla těhotná a Frantova rodina ji vřele přijala. Báře se zrovna tyhle věci neposlouchají snadno.

Vendula se kvůli změnám v bistru pohádá s Aničkou

Vendula ruší staré šunkové bagety a zavádí nové speciální, což netěší věrného zákazníka Kaštana, zvyklého na svou oblíbenou dobrotu. Aničce se také nelíbí, že Vendula kritizuje vše staré, sotva se vrátila. Budí to dojem, jako kdyby během její nepřítomnosti dělala Anča všechno špatně. Docela ošklivě se kvůli tomu chytnou.

Kaštan hlídá malou Elišku, kterou měl ale hlídat Lumír, Zdroj: Pavel Gwužď/ Nextfoto

Když má Lumír vozit v kočárku Elišku, zrovna mu zavolá Kateřina, jestli si za ní nechce zaskočit na rychlou pusu. Lumča by samozřejmě rád, ale musí vymyslet, kam s dítětem. Naštěstí jde kolem Kaštan, a tak mu kočárek předá s tím, že hned zase přijde. Než se ovšem stačí vrátit, objeví se Vendula a nachytá Kaštana u plačícího dítěte. Elišku mu sebere a Lumírovi pořádně vynadá za to, že ji dal cizímu člověku. Příště už mu ji možná vůbec nepůjčí, navíc je naštvaná kvůli Aničce a té proklaté bagetě. Snad by bývalo lepší, kdyby zůstala na mateřské a do bistra se nevracela.

Zdroj článku:
  • Autorský text