Poučný filmový večer s dětmi? Není problém. Tyto filmy se zvířaty okouzlí vás i vašeho potomka

Poučný filmový večer s dětmi? Není problém. Tyto filmy se zvířaty okouzlí vás i vašeho potomka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy je to možná těžké najít film, který bude skvělý jak pro rodiče, tak i pro děti. A to obzvlášť v případě, že plánujete aspoň trochu poučný film. Následující trojice filmů ale kombinuje přesně to, co potřebujete: zábavu, poučení, roztomilost a mnoho čtyřnohých přátel.

Life in the Doghouse (2018) – 88 %

Pokud hledáte něco roztomilého, ale trochu realistického, tak se musíte kouknout na dokumentární film „Life in the Doghouse“. Inspirativní příběh páru, který provozuje rušnou záchrannou stanici psů ve svém vlastním domu, je až neuvěřitelnou ukázkou toho, co člověk může dokázat, pokud své práci skutečně věří.

Dokument poskytuje pohled na každodenní život páru s desítkami psů a na to, jak a kde najdou a „adoptují“ ty jedince, kteří opravdu potřebují pomoc. Film se nevyhýbá některým obtížím při záchraně a také obsahuje jemné poučení o nelehké situaci. Většinou však budete nad tímto párem žasnout a budete dojati tím, čeho jsou schopni, aby zachránili psům život.

Hotel pro psy (2009) – 55 %

Hotel pro psy se soustředí na dva osiřelé dospívající, kteří neúmyslně otevřou záchrannou službu pro psy v opuštěném hotelu. Děj by mohl působit zcela divně a nerealitsicky, ale film je překvapivě dojemný. V hlavních rolích osiřelých dětí hrají Emma Robertsová a Jake T. Austin. Společně s nimi se ve filmu objeví nespočet rozkošných psů všech tvarů a velikostí.

Objeví se zde také několik dalších známých herců, například Lisa Kudrowová z „Přátel“ jako zlá pěstounka a Don Cheadle jako sociální pracovník.

Growing Up Wild

Pokud hledáte film s roztomilými zvířátky, ale nechcete se dívat jen na psy, nemůžete udělat chybu s dokumentací „Growing Up Wild“, která představuje život mláďat pěti různých druhů z celého světa. Tento přírodopisný dokument vypráví příběhy mladých lvů, gepardů, medvědů, makaků a šimpanzů, kteří se učí, jak přežít ve svém jedinečném prostředí.

Záběry z přírody jsou nádherné a o produkci se postaral Disney, takže film samozřejmě vypráví kvalitní příběh. Nevyhýbá se ani některým tvrdším částem života divokého zvířete. V důsledku toho to pravděpodobně není ideální pro nejmenší děti. Starší děti i dospělí však budou okouzleni.

Zdroje článku: