Páteční Prostřeno: To, co předvedla Irena, by si zasloužilo metál za odvahu

Páteční Prostřeno: To, co předvedla Irena, by si zasloužilo metál za odvahu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena by zasloužila metál za statečnost, protože s kamerou v zádech a blížící se návštěvou čtyř všetečných žen, se nezhroutila, když jí začal stávkovat sporák uprostřed vaření. Nerozložilo jí ani droždí, které zřejmě mělo se sporákem úmluvu, a tak z domácího pečiva nakonec nic nebylo.

To však bylo to jediné, co se nakonec nepodávalo. Sporák se po chvíli zastyděl a začal dělat, co měl.

Je vidět, že Irenu, mámu od pěti dětí, hned tak něco nerozhodí, ale i na ni to přece jen bylo hodně emotivní a když se se svým dobrodružným dnem svěřovala svým konkurentkám, i pár malých slziček ukáplo.

Irena (47) už byla v Prostřeno v roce 2018 a po dnešním zážitku už ví, že do dalšího vaření by už nešla. To Renata je rozhodnutá jít znovu. Sice ji nic nechutná, všechno umí lépe, ale ráda se opět předvede. Soutěžící z Olomoucka, máte se na co těšit.

Vyučená pánská krejčová pracuje už pět let jako obsluha u snídání v jednom olomouckém hotelu. Moc si za život práce neužila, protože velkou část dospělého života trávila na mateřské dovolené. Výhru by použila na dovolenou s dětmi u moře.

Irena o sobě tvrdí, že je výřečná. Má ráda pohyb a občas i závodně běhá. Nemá ráda celer a řepu a nikdy by nesnědla housenky, brouky a šneky. Jenom?

Pro své hosty si připravila tvarůžkovou pomazánku, u které mělo být původně domácí pečivo, cuketovou polévku s krutóny, hovězí po burgundsku a šťouchané brambory a na závěr mrkvový dort. Avokádo, jako úkol týdne, orestovala s krevetami.

restované krevety s avokádem, zdroj: FTV Prima

Krevety kupodivu chutnali i Renatě a naznačila, že by si je dala ještě jednou, ale nášup nedostala. Proto vzápětí zkritizovala tvarůžkovou pomazánku, kde jí nechutnalo pomazánkové máslo. To se teď nějak poslední týden dávalo do všeho, a tak výjimečně nebyla její kritika tak úplně nezasloužená. Ženám chybělo i domácí pečivo, přestože to u stolu nekomentovaly.

Nikoho moc nenadchla ani cuketová polévka. A Renatu už vůbec ne. Nemá ráda krémové polévky, stejně jako šťouchané brambory k masu. Tak domácí jídelníček Renaty musí být asi postavený na divočině, knedlíku a když se chce předvést, tak sní i šunkofleky. Samozřejmě jen její domácí.

Po polévce se zpívalo. Irena potřebovala ještě čas na maso, zábava tak přišla dříve. S kytarou se dostavil přítel dcery a dámy se snažil zabavit. Hádejte, kdo se nebavil.

K hlavnímu chodu byla velice trefná připomínka Zuzany, která se udivovala, že se Irena pustila do vaření hovězího po burgundsku, o kterém nic neví. Že by v hotelové kuchyni, kde pracuje nebyl žádný kuchař, který by to věděl? Nebo nemá internet?  I přesto, že kuchtička vařila něco, o čem vlastně nic nevěděla, tak ji dámy pochválily. Jak moc upřímně, je druhá věc. Podle Renaty to bylo maso s mrkví a žádné víno necítila.

Na závěr se podával mrkvový dort, který tedy nevypadal moc lákavě a asi ho ani nikdo nedojedl.

Nejméně bodů samozřejmě nadělila Renata a Irena si vyvařila pouhých 27 bodů, nejméně ze všech žen v tomto týdnu. Lucie se tak nejspíš stane proti své vůli majitelkou lesa, jak si přeje její přítel.

Zdroje článku: