Klub odložených žen: Co je horšího než zhrzená manželka? Tři manželky! Komedie s hvězdným obsazením pobaví i po letech

Klub odložených žen: Co je horšího než zhrzená manželka? Tři manželky! Komedie s hvězdným obsazením pobaví i po letech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tři kamarádky se po letech setkávají, aby oprášily starou přísahu, kterou si před odchodem ze školy daly. Teprve smrt čtvrté z nich oživila vzpomínky na staré přátelství. A že si to „děvčata“ na své výpravě za spravedlností řádně užijí, o tom není pochyb.

Na Middlebury College v roce 1969 promují čtyři mladé kamarádky – Annie MacDuggan, Elise Eliot, Brenda Morelli a Cynthia Swann. Zatímco absolventi pořizují vzpomínkové fotografie, Cynthia přiměje Annie, Brendu a Elise slíbit, že tu pro sebe budou vždy po zbytek jejich života.

V současné době spolu čtyři přítelkyně ztratily kontakt. Nyní je Cynthia bohatá a žije v luxusním střešním bytě a posílá po své služebné dopisy přítelkyním z mládí. Poté spáchá sebevraždu skokem z balkonu, když se z bulvárních novin dozví, že její bývalý manžel Gil se oženil s mnohem mladší milenkou. 

Tři přítelkyně, šokované tragickou událostí, se všechny zúčastní jejího pohřbu a poté se setkají, aby probraly svůj život po promoci. Annie (Diana Keaton) žije odloučeně, trpí extrémními problémy se sebevědomím a podstupuje terapii se svým manželem. 

Brenda (Bette Midler) je rozvedená, byla opuštěna pro mladší ženu, trpí depresemi a finančními problémy. Podobně je na tom Elise (Goldie Hawn), jejíž manžel ji také opustil kvůli mladší ženě.

Trojice přítelkyň se během schůzky v restauraci rozhodne spojit své síly a svým nevděčným ex partnerům pořádně znepříjemnit život. Součástí plánu je i připravit je o peníze, které jim pomohly vydělat.

Napnou veškeré síly, aby své předsevzetí dotáhly až do konce, kdy jim jde už nejen o sebe, ale i o pomoc podobně postiženým manželkám. Svůj záměr mají hrdinky ulehčený tím, že proti nim stojí slabí muži, kteří jsou ovládaní chtíčem spojeným s přicházející druhou mízou.

Ve filmu se objevily také v rolích mladších přítelkyň Sarah Jessica Parker a Elizabeth Berkley. Nepřehlédnutelná je i Ivana Trump v roli úspěšné podnikatelky.

Parker a Midler / zdroj: Paramount / © Česká televize

V USA vydělal film za první víkend 19 milionů dolarů a svou pozici v čele návštěvnosti si udržel celé tři týdny. Roky se hovořilo o pokračování a všichni z herců souhlasili. Nakonec projekt ztroskotal na penězích. Herci měli získat honorář několikanásobně vyšší než za komedii Klub odložených žen a ženské osazenstvo se dožadovalo stejného navýšení. To bylo pro produkci nepřijatelné.

Komedii, která rozhodně neupadla v zapomnění, si můžete připomenout 30. 7. na ČT1.

Zdroj článku: