AZ-kvíz: Vymyslet soutěžní otázky není tak snadné, jak se zdá. I ty naše vám dají zabrat

AZ-kvíz: Vymyslet soutěžní otázky není tak snadné, jak se zdá. I ty naše vám dají zabrat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
AZ-kvíz vděčí za svou popularitu také zajímavým otázkám z různých oborů. Nikdy se nezaměřují jenom na jedno téma či jediný obor, proto je důležité mít opravdu velký přehled, pokud se soutěže chcete zúčastnit – nebo pokud si chcete vyzkoušet náš kvíz.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak asi vznikají soutěžní otázky pro oblíbený vědomostní pořad AZ-kvíz? V hlavách externích spolupracovníků, většinou vysokoškolsky vzdělaných jedinců z nejrůznějších oborů, z nichž se mnozí živí coby učitelé. Takže samozřejmě vědí, na co se zaměřit a jak se správně zeptat.

V AZ-kvízu totiž nebývá prostor pro příliš složité dotazy, k jejichž zodpovězení je zapotřebí vzdělání zaměřené na jeden úzce vymezený obor. Divácká obliba koneckonců pramení právě z toho, že soutěž umožňuje účast prakticky komukoli – lidem všeho věku, různých sociálních vrstev, všemožných povolání a rozmanitých zájmů. U soutěžních pultů se tak v jednu chvíli může sejít lékař a student nebo třeba kuchař a žena v domácnosti. Divácké ohlasy a dlouhá léta přetrvávající obliba pořadu svědčí o tom, že se skutečně stal „soutěží pro každého“, jak hlásá už jeho podtitul.

Právě proto si i vy můžete s námi vyzkoušet náš vlastní AZ-kvíz, který prověří rozsah vašich znalostí. Hlavně si při něm ale můžete udělat přestávku od náročné práce.

Líbila se vám naše verze AZ-kvízu? Jestliže ano, třeba si rádi zkusíte některé další kvízy. Obohaťte se o nové poznatky nebo oprašte ty zašlé.

Zdroj článku: