Které filmy ještě letos dorazí do kin: Dočkáme se českých novinek i očekávané Wonder Woman

Které filmy ještě letos dorazí do kin: Dočkáme se českých novinek i očekávané Wonder Woman
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letos to filmům s kinopremiérami moc nevyšlo. Doufejme ale, že v prosinci už bychom na nějaký ten film mohli zase zavítat. Přijdou totiž jak české novinky, tak i celosvětové pecky. Na co se tedy budeme moct v kinech podívat ještě letos? Čtěte dále.

Známí neznámí

Nová česká komedie s Táňou Pauhofovou, Klárou Issovou a Martinem Hofmannem by měla do kin přijít už 10. 12.

Půjde o partu českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. znají se už několik let a šlo by tedy o klasickou silvestrovskou oslavu, kdyby se nezrodil šílený nápad - dát všechny mobily na stůl a nahlas sdílet každou přijatou zprávu i hovor. Co všechno o sobě navzájem nevědí? A dokážou i po odtajnění svých největších tajemství stále zůstat přáteli?

Zdá se vám příběh trochu povědomý? Není divu, jde totiž o adaptaci světoznámé italské předlohy Naprostí cizinci (2016). Nápad se stal tak oblíbeným, že podle filmu vznikl snad největší počet lokálních remaků v historii kinematografie. Ten nejnovější, který jste mohli vidět v českých kinech byl německý film Téměř dokonalá tajemství (2019).

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

Další českou novinkou bude komedie podle předlohy Patrika Hartla, která do kin dorazí na Štědrý den. Představí se nám tu Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák jako Tečka a Karla ztvární Martin Hofmann. Režie i scénáře se ujal sám autor knižní předlohy Patrik Hartl.

Čtyři kamarádi si uvědomí, že už jim už bude čtyřicet a vůbec nežijí tak, jak si v mládí představovali. Rozhodnou se to tedy změnit, a to velmi netradičním způsobem. 

Film bude o přátelství, oddanosti i odvaze a Patrik Hartl přiznává, že podle něj bude ještě lepší než knížka.

Wonder Woman 1984

Netrpělivě očekávaný akčňák letos vážně dorazí. A to jak do kin, tak na streamovací službu HBO Max. Je to kvůli nejistému otevření kin, které se filmaři rozhodli vyřešit trochu jinak. Tam, kde budou kina otevřená proběhne celosvětová kinopremiéra. V USA však bude novinka dostupná i na HBO Max, kde ji diváci budou moci zhlédnout v rámci předplatného.

U nás by film by měl být do kin vpuštěn 24. 12.

Tentokrát se s Wonder Woman v podání Gal Gadot ocitneme v osmdesátých letech. Proti nezastavitelné superhrdince se postaví hned dva záporáci, a to Max Lord (Pedro Pascal) a Cheetah (Kristen Wiig).

Duše

Nová animovaná Disneyovka do kin přijde 25. 12. a svým odlišným příběhem rozhodně zaujme nejen děti.

Hlavní postavou ve filmu je Joe Gardner, středoškolský učitel hudby, který konečně získá šanci zahrát si v nejlepším jazzovém klubu ve městě. Omylem se ale z ulic New Yorku dostane do úplně jiného světa, kde nové duše získávají své unikátní vlastnosti a zájmy ještě předtím než se dostanou na Zem. Po jeho neuvěřitelném dobrodružství, které zde zažije, získává odpovědi na některé důležité životní otázky.

Tak na který z nich půjdete vy?