Mladý herec s komediálním talentem a vzácnou nemocí: Atticus Shaffer

Mladý herec s komediálním talentem a vzácnou nemocí: Atticus Shaffer
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Atticus Shaffer je po světě známým nejspíše hlavně díky seriálu „Průměrňákovi“, kde ztvárňuje mírně zvláštního, ale sympaticky milého nejmladšího člena rodiny Bricka Hecka. Ale Shaffer se neukázal jen v tomto seriálu.

První kroky života a herecká kariéra

Atticus Shaffer se narodil 1998 v kalifornském městě Santa Clarita. První roli získal v seriálu „Spolužáci“ v roce 2007, kde se objevil v epizodní roli jako Jonah. 2008 a 2009 následovaly další menší role ve spíše horších filmech „Bláznivá střela – Amerika v ohrožení“ a „Den naruby“. Jeho signifikantní projev a zvláštní vzhled ihned upoutaly pozornost producentů a tvůrců seriálů, kteří jej rychle zaměstnali, například do oblíbeného seriálu „Jmenuji se Earl“ nebo do filmu „Nenarození“, kde hrál po boku Garyho Oldmana a Idrise Elby.

Čtěte také: Elisabeth Moss se stala díky seriálu Příběh služebnice herečkou, která vydělává milion dolarů za epizodu

Nejúspěšnější bylo pro herce období od roku 2009 do roku 2018, kdy představoval Bricka, nemladšího syna rodiny Heckových, v seriálu „Průměrňákovi“. Tato role mu přinesla největší úspěch, málokdo by totiž dokázal zahrát tak zvláštní dítě stejně dokonale jako on. Za svůj výkon byl dokonce nominován na cenu „Young Artist Award“.

Čtěte také: Pátrání po tajemném původu pana Beana: Blázen, anděl, nebo ufoun?

Shaffer se nesoustřeďuje jen na herectví, je také od roku 2011 dabérem v dětských seriálech. Poprvé byl slyšet v kresleném seriálu „Rybičky“, poté následovaly dabingy v animácích „Tučňáci z Madagaskaru“, „Star proti sílám zla“ (kde je mimochodem hlavní role nadabována Eden Sherovou, představitelkou Sue Heckové, sestry Bricka v seriálu „Průměrňákovi“) či v disneyovské seriálové adaptaci známého filmu „Lví hlídka“.

Čtěte také: Tyhle holky nás baví i po letech. Připomeňte si nejlepší hlášky z Gilmorových děvčat

Herec s vážným onemocněním

Atticus Shaffer trpí velmi vzácnou genetickou vadou, přesněji nemocí Osteogenesis imperfecta, nebo-li „Nemocí křehkých kostí“. To znamená, že jeho kosti nejsou dostatečně stabilní, a je tím pádem o hodně náchylnější k zraněním a zlomeninám. Shaffer trpí typem IV, který nevyžaduje invalidní vozíček jako typy II a III. Přesto jsou lidé s tímto typem nízkého vzrůstu a musí dávat velký pozor na své kosti. Atticus Shaffer se ale nechce nechat nemocí nijak omezit, a to svým velmi aktivním hereckým životem jasně dokazuje.