Elisabeth Moss se stala díky seriálu Příběh služebnice herečkou, která vydělává milion dolarů za epizodu

Elisabeth Moss se stala díky seriálu Příběh služebnice herečkou, která vydělává milion dolarů za epizodu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nenápadná Elizabeth Moss (38 let) nepatřila mezi oslnivé herečky, o jejich přízeň se přetahují módní časopisy. I přes úspěšnou hereckou kariéru se do povědomí diváků dostala až ztvárněním jedné z hlavních rolí v seriálu Příběh služebnice, který se objevil na televizních obrazovkách v roce 2017.

Od uvedení seriálu v produkci MGM Television se z nenápadné blondýnky stala dobře placená televizní hvězda a jak ona, tak celý seriál od té doby sbírají jednu prestižní cenu za druhou.

Děj seriálu

Seriál se odehrává v nedaleké despotické budoucnosti, kde se v důsledku přírodních katastrof a znečištění životního prostředí plodnost lidské rasy ve Spojených státech nebezpečně snížila. V reakci na tento problém se po občanské válce chopí moci absolutistický náboženský režim Gileádu a nastolí diktaturu, která reorganizuje celou americkou společnost do nových společenských tříd, v nichž ženy hrají smutnou a zásadní roli.

Ženy, které dostaly výsadu modré barvy, se stávají poslušnými manželkami mužů z nejvyšší vrstvy společnosti. Ženy, které jsou označené šedou barvou, dostávají univerzální jméno Marta a slouží v domácnostech elitních rodin jako hospodyně bez nároku na svůj soukromý život. A potom jsou zde služebnice, plodné ženy, od kterých se očekává, že počnou dítě s významným mužem, kterému jsou přidělené, a dodají dítě neplodným manželkám těchto mužů. Plodnost je vzácná a tyto služebnice tak mají jako otrokyně uspokojit svými dětmi co nejvíce významných rodin.

June Osborn (Elisabeth Moss) se stala služebnicí poté, co se s manželem před hrozbou rozdělení rodiny a odebrání dcery rozhodli zkusit přejít hranici a dostat se do Toronta. Bohužel se útěk nezdařil, June se ocitá ve spárech systému a její dcera je adoptovaná prominentní rodinou.

June odchází do výcvikového střediska služebnic, které má za úkol připravit ženy na jejich roli poslušných náhradních matek a otrokyň.

Úspěch seriálu

Zdánlivě banální děj seriálu si už svojí první sérií získal neuvěřitelnou sledovanost a už po chvíli sledování diváci pochopili, jak velký potenciál tato série má. Jde i o velice poučné dílo, které ukazuje kam až může zdánlivě neškodný nápad, který se přemění v náboženský fanatismus, nakonec společnost posunout a jak je těžké se takové moci bránit.

Po třetí sezóně byla ohlášená čtvrtá řada. Ta se bohužel v roce 2020 v důsledku koronavirové pandemie na obrazovky nedostala, ale měla by se objevit letos, a protože divácký zájem přetrvává, bylo ohlášeno natáčení páté série. Můžeme se tak těšit na nová dobrodružství June, která se rozhodně nesmíří s tím, aby byly ženy otrokyněmi a jejich hlas nebyl slyšet.