Chaotické očíslování řad mate diváky: Tohle je problém oblíbeného seriálu na Netflixu

Chaotické očíslování řad mate diváky: Tohle je problém oblíbeného seriálu na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Druhá sezóna seriálu Top Boy je již několik dní k dispozici pro streamování na Netflixu – problémem ale je, že tato takzvaná druhá sezóna ve skutečnosti není druhou sezónou, ale již čtvrtou sezónou. Proč takovýto zmatek?

Seriál z televize

Každý, kdo narazí na Netflixu na seriál Top Boy, bude možná trochu překvapený. Seriál začíná dost zbrkle a odkazuje k mnoha minulým událostem a různým dějovým větvím. Proč to dělá? Odpověď je jednoduchá: Ty dvě sezóny nacházející se na Netflixu jsou ve skutečnosti 3. a 4. řada.

Zhruba před deseti lety běžely již dvě sezóny na britské stanici Channel 4, který pak sérii předčasně ukončil. Top Boy byl ale 2019 znovu oživen, tentokrát na Netflixu. Toto pokračování je nyní provozováno jako samostatný seriál poskytovatelem streamování. Ale co se stalo se skutečnými prvními řadami?

Zmatek, zmatek, zmatek

Pokud vás nyní zajímá prehistorie Top Boy, najdete ji také na Netflixu – ale jen částečně. Netflix má ve svém programu také originál, ale poněkud zavádějícím způsobem ji uvádí pod názvem Top Boy: Summerhouse – ale pozor, v Česku tento seriál nenajdete, museli byste si změnit VPN.

A i pak byste si neužili úplný začátek, protože Netflix si koupil pouze 2. sezónu originálu. Tím pádem chybí ta první a tím pádem i skutečná úvodní sezóna celého seriálu. Pokud tedy nemáte první dvě řady na DVD, Netflix vám nijak nepomůže.

 

Zdroj: