Drbárna ze ZOO: Karel Rokl má pech. Snaha získat si zpět důvěru své ženy mu stále nevychází

Drbárna ze ZOO: Karel Rokl má pech. Snaha získat si zpět důvěru své ženy mu stále nevychází
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kdyby se Karlovi v životě náhle neobjevila Stázka, nejspíš by se Marie o jeho malém dobrodružství s kolegyní z práce nikdy nedozvěděla. Možná by se ani Karel o své nemanželské dceři nikdy nedozvěděl, kdyby jeho bývalá milenka měla na výběr. Poslední Karlův nápad Marii neohromí.

Karel byl postavený před hotovou věc a musel se s tím vyrovnat jako chlap. V jeho případě nešlo aplikovat tolik propagované řešení doktora Plzáka: „Zapírat, zapírat, zapírat.“ Jen složitě by mohl ženě vysvětlovat, co u nich doma hledá cizí malé dítě. Karel si věřil a doufal, že po bouřce bude schopný své selhání nějak urovnat a Marie mu odpustí. Jenže jeho plány mu moc nevyšly a do hloubky duše raněná manželka od něj odešla.

Marie prostě nemohla jednat jinak a zrada jejího muže ji zasáhla tak silně, že se z toho musela chvíli vzpamatovávat. S Karlem prožila dobré i zlé časy a jeho nevěra ji zaskočila a ranila tak silně, že nedokázala o celé věci ani mluvit. Naštěstí jako ředitelka zoo měla k dispozici možnost použít služební byt a tím se jí odchod ze společné domácnosti alespoň trochu zjednodušil.

Karel neměl čas se sesypat, protože musel fungovat jako otec pro malou dceru a jako děda pro syna Vojty. Navíc se občas objevila Běla, která se vžila do role tajné spojky a snažila se mezi Karlem a Marií alespoň obnovit komunikaci.

Nakonec to byla Stázčina nemoc, která Marii přivedla dočasně domů, protože nevěřila, že by se Běla s Karlem o dítě dokázali postarat. Definitivní návrat potom zařídila Stázka, když realizovala útěk z domu.

Manželé se dohodli, že budou před dítětem předstírat rodinnou pohodu, aby se nic podobného neopakovalo. Karel věřil, že gauč bude jen dočasným místem, kde bude přespávat a život s Marií se postupně vrátí do starých kolejí. Možná v to doufala i Běla, která stále nenápadně Marii domlouvala.

Jenže týdny plynuly a doma k žádnému posunu nedošlo. Když se po telefonátu s Janouškovou naskytne možnost dát Stázku k Dianě, Karel a jeho synové dospějí k názoru, že by možná prospělo, kdyby Marie neměla holčičku denně na očích.

Karel už si na dítě zvykl a bolí ho srdce, ale přece jen se rozhodne dítě Dianě svěřit. Nakonec když není její matka proti, tak by to mohlo fungovat.

Ani po tolika letech manželství Karel vlastně svou ženu nezná. Marie je naprosto šokovaná, když zjistí, že je děvčátko pryč a pokud doufal, že tento krok něco změní k lepšímu, tak se spletl.

Situace je opět kritická. Navíc Karel se všemožně snaží skrýt, že mu děvčátko přirostlo k srdci. Bojí se, že by to Marii ranilo. Jenže ta má úplně jiný pocit. Zdá se jí, že se Karel zbavil zodpovědnosti a chce, aby ho nic neomezovalo v rozletu. Nešťastná Běla jen sleduje v přímém přenosu rozpad manželství. A nejhorší je, že Diana odmítá Karlovi umožnit kontakt s dcerou.

Zdroj článku:
  • autorský článek