Stály hodně peněz, přesto u kina masivně prodělaly: Tyto kinové flopy najdete i na Netflixu

Stály hodně peněz, přesto u kina masivně prodělaly: Tyto kinové flopy najdete i na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Hollywood je někdy krutý. Některé filmy mohou vydělat miliony dolarů (některé dokonce přes miliardu), jiné filmy zase nepřilákají do kina ani ponožku. Ale tady nemluvíme jen o nějakých levných béčkách, toto se může stát komukoliv. Některé z tzv. nejdražších filmových omylů najdeme i na Netflixu.

Green Lantern (2003) – 57 %

Green Lantern byl jeden z mála filmů od Dc, který nebyl úspěchem zahlcený. Děj trpěl špatným story-tellingem a nemotivovaným Ryanem Reynoldsem, který (jak jsme se později v nejrůznějších rozhovorech dozvěděli) tuto roli i tento film nenáviděl. A pokud by to někomu ještě nebylo jasné, stačilo se kouknout na „Deadpool“, kde Reynolds zastřelil Reynoldse z minulosti, jenž odsouhlasil hrát v „Green Lantern“.

Snímek vydělal něco přes 105 milionů dolarů, a to při rozpočtu 200 milionů, nevydělal tedy ani 60 % svého budgetu.

Pixely (2015) – 59 %

„Pixely“ byl film s obrovským potenciálem, který jej bohužel promrhal lacinými vtipy a spoléhal se až moc na nostalgické narážky. „Pixely“ byl futuristický film zaměřený na staré a nové počítačové hry (Pac Man, Donkey Kong, Doodlejump), jež byly oživeny a mimozemšťany poslány na naši planetu.

Bohužel se ale slibný potenciál nevyužil. Místo skvělých narážek a napínavého boje proti milovaným figurkám z počítačového světa jsme dostali trapné vtipy, nesmyslné dialogy a děj, jenž ke konci zmizel do ztracena. Studio si z tohoto kasovního propadáku odneslo dluh ve výši 75 milionů dolarů. Je to opravdu škoda, protože film mohl být skvělý, kdyby se jen pár věcí udělalo jinak (například neudělat z oblíbeného komika Kevina Jamese, kterého známe ze sitcomu „Dva z Queensu“, prezidenta Spojených států).

Legendární parta (2012) – 76 %

„Legendární parta“ je určitě oříšek. Měl skoro všechno, co by mohlo z filmu udělat úspěšnou pohádku pro děti i pro dospělé. Díváme se tu na Santa Clause, Velikonočního zajíčka, Vílu Zuběnku a Sandmana, kteří spojili své síly s Jackem Frostem, aby se postavili Bubákovi. Kromě seznamu postav, ze kterého by každé dítě mohlo explodovat radostí, je film produkovaný držitelem Oscara (Peter Ramsey) a scénář byl napsaný držitelem Pulitzerovy ceny (William Joyce).

Tento film měl být podle všech předpovědí hitem podobným „Ledové královně“. Špatné provedení bohužel způsobilo to, že drtivá většina mezinárodního publika film více nebo méně ignorovalo, což vedlo ke ztrátě 87 milionů dolarů.

 

Zdroj: