Scarlett Johansson a Manželská historie: Procítěný příběh a jedna z nejpovedenějších rolí slavné divy k vidění na Netflixu

Scarlett Johansson a Manželská historie: Procítěný příběh a jedna z nejpovedenějších rolí slavné divy k vidění na Netflixu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dramatický a sentimentální film z roku 2019 byl trochu neprávem přehlížený a neměl nijak bombastickou reklamu. Budete ale překvapeni, jaký filmový poklad objevíte.

Kromě zmíněné Johansson se můžete těšit na Adama Drivera, Lauru Dern, Alana Aldu, Raye Liotta, Julii Hagerty a Merritt Wever. Film se představil na FF v Benátkách v srpnu 2019. Pod režijním vedením Noaha Bauchmana vznikl dojemný lidský příběh, který získal 6 nominací na Oscara a stejný počet nominací na Zlatý glóbus. Byl také úspěšný na udílení cen Britské akademie.

O filmu

Charlie (Adam Driver) je nadějný divadelní režisér v New Yorku a manželka Nicole (Scarlett Johansson) je herečkou. Když Nicole informuje Charlieho, že se chce rozvést a vrátit se zpět domů do Los Angeles, aby byla s rodinou a pokračovala ve své televizní herecké kariéře, je ohromen. Vysvětluje mu, že její sny a ambice byly potlačeny tím, že se soustředila na jeho kariéru a navzdory jejím četným pokusům o tom diskutovat se nikdy neobtěžoval brát ji vážně. A bere s sebou samozřejmě jejich malého syna Henryho (Azhy Robertson).

Následuje opravdu mistrovsky napsaný scénář, výborné herecké výkony, režie a reálný obraz lidské povahy.

Budete sledovat, jak Nicole staví základy svého nového života, zatímco Charlie je zmatený. Stejně jako v reálném životě ani jedna postava není úplně špatná a během rozvodu chápete obě jejich pozice. Smutné je, co se stane, když se do toho zapletou právníci. Místo smírného rozvodu, se kterým oba původně souhlasili, začne bitva právníků. Právě v takových situacích i dobří lidé odhalují své nejhorší vlastnosti. Bolest a zničující upřímnost překryje vše ostatní. Nicole je vyzbrojená drsnou právničkou, Charlie si najímá rodinného právníka na penzi, který preferuje mírné postupy. Nakonec se i Charlie vyzbrojí ambiciózním právníkem, protože se bojí, že by mohl přijít o možnost zasahovat do výchovy syna.

Režisér Bauchman dal do filmu i své osobní zkušenosti, protože si sám prošel bolestivým rozvodem.

V průběhu let byla natočená cela řada úžasných filmů o manželství a rozvodech a tento snímek k nim rozhodně patří. Scarlett se po dlouhé době vrátila k hodně citové roli, kde mohla místo superschopností svých oblíbených postav, které poslední roky ztvárňuje, ukázat svůj talent a přirozenost.

 

Zdroj:

  • autorský článek