Lucy: skvělá sci-fi podívaná s dokonalou Scarlett Johansson

Lucy: skvělá sci-fi podívaná s dokonalou Scarlett Johansson
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Luc Besson je proslulý tím, že vytváří ve svých projektech silné ženské hrdinky. Vzpomeňme například na snímky „Nikita“ a „Pátý element“. Ve snímku „Lucy’’ je další ženská hrdinka a ne ledajaká.

Scarlett Johansson jako Lucy Miller, hraje 25letou blondýnu, která vypadá, že moc rozumu nepobrala, a tak se pověsila na krk prvnímu darebákovi, kterého potkala. Lucy neví, co si vlastně se svým životem počít.

Jednoho dne je mladá žena donucená svým přítelem doručit kufřík tchajwanskému šéfovi mafie jménem Jang. Jang je ale hodně krutý člověk, se kterým není radno se zaplést. Je také velice podezíravý a na to doplatí přítel Lucy, který je zastřelen.

Lucy je unesená a zdrogovaná a když se probudí, zjistí že má v těle zašité balíčky s drogou, kterou má přepravit jako kurýr. Jenže se něco pokazí a nová droga s tajemnou látkou CPH4 se v těle Lucy dostává do jejího organismu z poškozeného obalu.

Od toho okamžiku se Lucy začíná měnit a pomalu začíná využívat větší kapacitu mozku, což je schopnost, o které sní všichni vědci světa. Lucy tak zjišťuje, že se jí rozvíjí nové a zvláštní schopnosti, jako je fotografická paměť, schopnost učit se věci v krátkém čase, mimosmyslově vnímat, číst myšlenky, zcela ovládat myslí své okolí.

Lucy se stává nadpřirozenou bytostí, člověkem, který překonal veškeré lidské limity. Mozek je představován jako nejmocnější zbraň ze všech, schopný dělat cokoliv, dokonce měnit okolní svět.

Besson dokázal vytvořit dokonalou bytost s nezměřitelnou silou, bytost s mozkem, který nezná hranice, bytost, která před zraky diváků prochází evolucí.

Pokud jste fanoušky sci-fi žánru a máte rádi Scarlett Johansson, film si můžete pustit na Netflixu.

Věděli jste o této křehké krásce, že je vášnivou včelařkou? Má také velice ráda Woodyho Allena, se kterým ji pojí láska k New Yorku, židovská víra a podobné názory na svět.

Kdyby se Scarlett Johansson mohla na jeden den stát jiným člověkem, chtěla by být prezidentem země a z oválné pracovny dohlédnout na nápravu některých opomíjených problémů.