Příběhy Nemocnice na kraji města: Ověřte si své znalosti v našem kvízu

Příběhy Nemocnice na kraji města: Ověřte si své znalosti v našem kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nemocnice na kraji města se řadí mezi kultovní seriály. Prostředí nemocnice i osudy lékařů a sester z oboru chirurgie láká mnoho diváků. Osudy jednotlivých postav se postupně prolínají.

Na oddělení ortopedie se potkávají lékaři a sestry, mezi nimi sestřičky Jáchymová a Huňková, primář Sova a lékaři Blažej, Štrosmajer, Cvach, Čeňková a další.

Čtvrtý díl: Loket

Ředitel nemocnice si zve k sobě doktora Blažeje , aby si s ním vyjasnil postup operace lokte u hokejisty Přemysla Rezka. Požádá ho o informace o tom, jak dále postupovat, pokud by se u pacienta objevily další komplikace.

Pátý díl: Rozvod

V tomto díle dochází k rozvodu mezi Karlem a Kateřinou Sovovými. Pan primář Sova je pozván k soudu jako svědek. Jeho hospodyni to moc mrzí. Žena Blažeje jde varovat slečnu Galuškovou, že dostala anonymní dopis o jejím vztahu s jejím manželem. Doktorka, která bydlí na pokoji s Alžbětou Čeňkovou, oznamuje své těhotenství.

Šestý díl: Únos

Soud při rozvodovém líčení přiřknul dítě matce Kateřině Sovové. Karel si dceru však i přesto odváží do Týniště. Kateřina žádá primáře Sovu, aby s ní zajel za Karlem a její dcerou do Týniště.

Osmý díl: Hnízdo

Do nemocnice se dostává těžce zraněný Václav Pěnkava. Právě on odhalí skrytou dobrotu sestry Huňkové a zamilují se do sebe. Ze sestry Huňkové se stává velmi příjemná dáma. V pokoji je Pěnkava dohromady s hokejistou Přemyslem Rezkem.

Devátý díl: Odchod

Primář Sova se rozhodne pro odchod z ortopedického oddělení. Půjde za svým synem Karlem na obvod. Po primáři Sovovi se stává primářem doktor Štrosmajer. Avšak pouze do té doby, dokud nedojde k incidentu s kapelníkem. Ten totiž žádá peníze za to, že zůstane s jeho dcerou. A mezi sestrou Huňkovou a Václavem Pěnkavou získává vztah na vážnosti. Pomalu se chystá svatba.

Ověřte si své znalosti v následujícím kvízu.

Postavy v seriálu mají rozličný charakter a je zajímavé sledovat jejich osudy. Nikdo nechce být v nemocnici jako pacient, ale všichni si lékařů a zdravotních sester velmi vážíme.

Zdroje článku: