Dobrá zpráva: Od dubna si diváci obohatí zdarma nabídku filmů a seriálů

Dobrá zpráva: Od dubna si diváci obohatí zdarma nabídku filmů a seriálů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pro televizní diváky, kteří nejsou spokojení s nabídkou televizních pořadů, za které si nemusí připlácet, se od 2. dubna nabízí další možnost, jak trávit volný čas se seriálovou a filmovou tvorbou zdarma.

Nový televizní kanál využije především pestrou nabídku z knihovny filmů a seriálů společnosti Warner Bros. Discovery. Diváci budou mít usnadněný způsob, jak si na novou nabídku zvyknout, protože v plánu jsou tématické večery. Například v úterý si přijdou na své milovníci sci-fi žánru, v pátek se na obrazovkách objeví filmové trháky a neděle budou patřit superhrdinům.

Na co se těšit už první měsíc vysílání

Už v úterý 2. dubna se na obrazovkách objeví světoznámý film 2001: Vesmírná odysea.

Počátek lidské existence, dobývání vesmíru, cesta do neznáma, tajemný monolit a konec, který je začátkem všeho. Tak představil vesmírné dobrodružství v roce 1968 divákům režisér Stanley Kubrick, který se nechal inspirovat spisovatelem Arthurem C. Clarkem.

Ve své době šlo o naprosto převratný film ve svém žánru. Netrvalo moc dlouho a film se zařadil mezi nejlepší sci-fi snímky všech dob, a to především pro unikátní způsob, jak lidem zprostředkoval neopakovatelný zážitek, který přesahuje možnosti lidského chápání. Film i dnes dokáže vyděsit a zároveň ohromit a uchvátit.

První vysílací večer pokračuje snímkem Blade Runner: Konečná verze z dílny dalšího slavného režiséra, Ridleyho Scotta.

Příběh natočený v roce 1982 se odehrává v blízké budoucnosti. Dochází k velkému rozvoji vědy a společnost se pouští do výroby replikantů. Jsou od lidí k nerozeznání, ale žijí jen čtyři roky. Používají se na nebezpečné mise až do okamžiku, než dojde v jedné mimozemské kolonii k jejich vzpouře. Po tomto incidentu je jim zakázaný vstup na planetu Zemi a na dodržování zákazu dohlíží speciální policejní tým Blade Runner.

Rick Deckard, bývalý člen této jednotky, je povolán zpět do akce, když je jeho kolega zákeřně zabit jedním z replikantů. Vyšetřování ho zavede do koncernu, který replikanty vyrábí. Zde se setkává s krásnou Rachael, ačkoliv není skutečným člověkem, ona sama je o svém lidství zcela přesvědčená. Rick na replikanty nahlíží jako na podřadné věci, ale díky sblížení se záhadnou Rachael začíná o svém vyhraněném názoru pochybovat. Jsou skutečně replikanti od lidí natolik odlišní a je třeba je vyhladit, jak to Deckardovi nařizují jeho velitelé? 

V následující dny se diváci kanálu Warner TV mohou těšit například na filmy: Lidé deště, Policajti z L. A., Neuvěřitelně hlasitě & nesmírně blízko, Nepovedený večírek, Zrodila se hvězda, Šéfové na zabití 2.

Zdroje článku: