Rambo, Terminátor a Osobní strážce vsadili ve stáří na seriály

Rambo, Terminátor a Osobní strážce vsadili ve stáří na seriály
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Znal je celý svět a pamětníci rádi tvrdí, že takové akčňáky se dnes už ani v Hollywoodu netočí. Jiná doba přinesla odlišný divácký pohled, a tak filmový příběh vměstnaný do dvouhodinové podívané už nestačí. Všichni hladovíme po dlouhém příběhu, který si navíc můžeme vychutnat z pohodlí domova.

Fubar a oblíbený Arnold

Hodně dlouho si fanoušci Arnolda Schwarzeneggera museli počkat na novinku, která se právě objevila. Sám herec sliboval akční špionážní podívanou, které nebude chybět humorný tón. Ne všem se však trefil do noty a osmidílný seriál je tak spíše konverzační komedií, kde je akce pomálu.

Ale je radost oblíbeného herce zase po letech vidět v dobré kondici, kterou si i ve věku 75 let dokáže udržet. V seriálu si jeho špionskou dceru zahrála Monika Barbaro (32). Právě slovní přestřelky mezi otcem a dcerou jsou základem seriálu a nahrazují drsné akční scény, do kterých se herec už moc nepouští, protože si uvědomuje, že by vzhledem k věku působily spíš komicky.

Seriál s českým dabingem je spíše parodií na akční žánr a je veselou tečkou v závěru hercovy veleúspěšné kariéry. Navždy v našich srdcích zůstane jako Terminátor, a to jak v té zlé, tak i v té polidštěné podobě.

Neokoukaná Monika Barbaro se zviditelnila hlavně v tolik očekávaném trháku TOP GUN: Maverik, kam si ji vybral Tom Cruise. Monika kromě herectví studovala balet a její vášní jsou i moderní tance, a to například salsa, flamenco a řada dalších.

Tulsa King (Král Tulsy) se Sylvestrem

O něco lépe je na tom u diváků Silvester Stallone, který si na stará kolena zahrál vysloužilého mafiána. Ten si odseděl 25 let vězení za zločin, jenž na sebe vzal, aby chránil svého šéfa. Očekával, že se „rodina“ dobře postará především o jeho manželku a dceru, kterou musel na dlouhý čas opustit. Když se dostal na svobodu, naivně se domníval, že si svým gestem soudržnosti vysloužil v hierarchii mafie vyšší postavení a úctu. Jenže z jeho bosse se stal vážně nemocný člověk a vedení se ujal jeho syn. Mladá generace gangsterů rozhodně nemá v úmyslu Dwighta nějak uctívat, a tak je místo toho odklizen do Oklahomy na venkov, kde má rozšířit působnost gangsterské rodiny.

Sylvestr Stallone je i ve svých 76 letech velice aktivní. Když mu odpustíme The Expendables, má za sebou skvělou kariéru. V seriálu si dokáže udělat legraci ze svého stáří i ze zažité představy o mafiánech. Po úspěchu první série, která má devět epizod, je na světě i druhá řada, na kterou si ale ještě musíme počkat.

Věděli jste, že je představitel drsného Ramba blázen do výtvarného umění? Jeho potomci (má jich pět) tak jednou zdědí velice drahé obrazy, například díla od Moneta.

Kdo si vybaví akční film Cliffhanger, který šel do kin před třiceti lety, může se těšit na novou verzi, jež se konečně po letech plánování začala realizovat. A Stallone by si tam měl zahrát opět horského záchranáře (ve svém věku!).

Yellowstone s Kevinem

Seriál je rozhodně to nejlepší, co Kevin Costner ve svém životě natočil. Vůbec nevadí, že už má vrásek na rozdávání a přiznává, že není žádný mladík. Je mu 68 let. Seriál se objevil už v roce 2018 a každý následující rok světlo světa spatřila nová řada. Je jich celkem pět, ale s natočením té páté vznikl trochu problém. Po osmi epizodách se práce zastavila a na dalších šest epizod čekáme.

Costner, který zároveň seriál produkuje, nebyl spokojený s žádnou variantou toho, jak jeho postava v seriálu dopadne, a proto se rozhodl natáčení stopnout, dokud nedostane do ruky scénář, který se mu bude líbit.

Rodina Dutton už od osídlení země spravuje a zvelebuje ranč, který se stal největším rančem ve Spojených státech. O nepřátele nemají nouzi, protože si na jejich majetek brousí zuby celá řada nepřátel. O půdu bojují od samého začátku a naučili se být tvrdší a nemilosrdnější než jejich nepřátelé. Lehké nejsou ani vztahy v rodině, což rančerům komplikuje boj s developery, Indiány a ochránci krajiny.

Nádherná krajina tak kontrastuje s násilím na denním pořádku, ale i přesto divák Costnerovi i jeho seriálovým potomkům fandí. Současný Dutton převzal štafetu po svém otci proto, že nebyl nikdo jiný, kdo by to mohl udělat. Z dobrodružného života se stal rančerem a po smrti své ženy byla výchova dětí na něm. Neměl to snadné, prakticky celý svůj život se soustředil na boj o vlastní půdu. Tvrdý byl i na děti (Luke Grimes, Kelly Reilly), protože věděl, že jednoho dne budou muset v boji pokračovat, aby si majetek udržely.

Zdroj článku:
  • autorský text