Popelka třikrát jinak – Podívejte se na různá filmová zpracování známé pohádky. Které z nich je nejlepší?

Popelka třikrát jinak – Podívejte se na různá filmová zpracování známé pohádky. Které z nich je nejlepší?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kromě známé české klasiky s Libuší Šafránkovou, která neodmyslitelně patří k českým Vánocům, už vznikla i řada dalších zpracování. Jde totiž o příběh starý několik staletí a první film vznikl už v 19. století. Podívejte se na tři nejlepší z nich.

Tři oříšky pro Popelku

Tato klasika je pro řadu z nás opravdu neodmyslitelnou součástí Vánoc. Film láká hereckou dvojicí Libuše Šafránkové a Pavla Trávníčka, ale také nádhernou krajinou a kouzelným německým zámkem. Není divu, že ji všichni milujeme i po téměř 50 letech a úspěch získala i v zahraničí.

Disneyho animovaná klasika

Studio Disney známý příběh přeneslo do filmu již v roce 1950. Vznikla z něj barevná pohádka plná krásných písní a oblíbených postav. Díky své kouzelné animaci a známému příběhu se film stal velmi úspěšným a dokonce získal tři nominace na Oscara a velkou řadu ocenění. Pohádka navíc sjednotila rozdílné příběhy a podle ní se inspirovala i řada dalších.

Novinka z roku 2015

Disney se po několika letech k příběhu opět vrátil a převedl ho do hrané podoby, kde se v hlavní roli představila půvabná Lily James. Film je plný nádherných barevných kostýmů a kulis, ale také zajímavých triků a hudby.

Příběh přímo vychází z Popelky z roku 1950, ale byl ještě více upraven pro dětské diváky. 

Vzniká ale i řada moderních Popelek jako například DJ Popelka, Moderní Popelka nebo A zase jedna Popelka, kde lidový příběh tvůrci předělali do moderní podoby, takže Popelka místo střevíčku ztratí mp3 přehrávač nebo mobilní telefon.

Filmaře tedy příběh neustále inspiruje a nejspíš se v budoucnu dočkáme i dalších zpracování.