Ulice a její 4329. díl: Jakuba pustí z léčebny, Vanda rozfofruje Luďkovy peníze a Lexík tajně proklouzne z domu

Ulice a její 4329. díl: Jakuba pustí z léčebny, Vanda rozfofruje Luďkovy peníze a Lexík tajně proklouzne z domu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kristýna se v tom pěkně plácá – netuší, kým bez Denise vlastně je, ale pochybuje, že odpověď najde zrovna na vysoké. Vanda kňučí, že nemá do Japonska žádné slušné oblečení, a tak lačně chňapne po Luďkově štědré nabídce. Jakub dnes bude propuštěn z léčebny. Proč se chce sejít zrovna s Věrkou?

Kristýna neví, co se sebou. Od mámy chce podporu

Blanka se s Kristýnou nadále hádá kvůli vysoké škole, ale když se ničeho nedobere, zkusí to přes Adama. Ten se pak se ségrou sejde v hospodě a pokusí se z ní dostat, jaké má vlastně plány do budoucna a proč se jí představa dalšího studia najednou tolik příčí.

Z Kristýny vypadne, že se jí vůbec nechce mezi lidi a také zařizovat formality na studijním, přihlašování na přednášky atd. Podle Adama ale bude muset vylézt mezi lidi, ať už se rozhodne studovat nebo pracovat. Blanka se zatím svěřuje Veronice, která mimoděk zavzpomíná na to, jaké starosti jí před lety působila Rozina, když byla přijata na psychologii, ale rozhodla se raději cestovat po světě s manželem.

Zdá se, že Kristýna není ještě tak docela rozhodnutá, obzvlášť proto, že studium by jí umožnilo vykonávat vpravdě záslužnou a smysluplnou práci. Očekává ale, že ať si nakonec vybere cokoliv, máma ji podpoří.

Jakuba dnes pustí z léčebny, zdroj: Tv Nova 

Vanda vyrazí na nákupy a pěkně Luďka podojí

Vanda si chystá věci do Japonska a učiní nemilé zjištění – nemá co na sebe! Začne skuhrat tak usilovně, až se Luděk ustrne a zapůjčí jí svou kreditku. Vandě se rozzáří oči, a i když slíbí, že neutratí moc, vrátí se posléze domů s pěti plnými taškami. Koupí si nejen reprezentativní oblečení, ale rovnou i nové boty a dvě kabelky. Přidá i košile pro Luďka, které se nemusejí žehlit, snad aby si zase jednou ulehčila práci. Amálce se nezdá rozumné takhle rozhazovat, ale kdyby na to Luděk neměl, tak by Vandě kartu nedával, pravda?

Jakub je venku z léčebny a přeje si mluvit s Věrkou

Jakuba dnes pustí z léčebny a Karla netuší, jak se na to psychicky připravit. Doufá, že o něm ještě dlouho neuslyší, ale takové štěstí samozřejmě mít nebude. Jakub hned zavolá Věrce a požádá ji o schůzku. Navzdory tomu, co se dozvěděla od Karly, pro něj má paní Marečková stále slabost. Chce se s ním sejít, ale to se nelíbí Kryštofovi. Karla nikdy s nikým problém neměla, takže na Jakubovi musí být opravdu něco divného. Chtěla po nich jedinou věc – aby s ním přerušili kontakt. V tom by jí snad mohli vyhovět, ne? Věrka tedy, ač nerada, slíbí, že se s Jakubem přestane stýkat, ale chce mu to říct osobně.

Lexík se nenápadně vytratí z bytu, zdroj: Tv Nova

Lexík se opět vytratí z domova – jde hledat tátu

Lexíka má na starost babička, ale on touží být s tátou, a tak zatímco Vilma připravuje palačinky, on se nenápadně vytratí z bytu – zase! Zamíří rovnou do hospody, protože správně tuší, že tam tátu najde v náručí Kateřiny. Pumrová s radostí přeruší Lumírovy hrátky, aby mu oznámila, že na něj u baru čeká syn. Překvapený táta si chlapce odvede domů, kde už babička málem chytá infarkt, že se Lexík ztratil. Pochopitelně dojde k hádce – Lumír mámě vyčte, že kluka spustila z očí, a ona mu zase vpálí, že by se to nestalo, kdyby byl doma.

Zdroj článku:
  • Autorský text