Zavzpomínejte na Kevina Sorbo alias legendárního Herkula. Rozjetou hereckou kariéru mu překazily tři mrtvice

Zavzpomínejte na Kevina Sorbo alias legendárního Herkula. Rozjetou hereckou kariéru mu překazily tři mrtvice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Každý správný příznivce seriálů z 90. let si určitě vzpomene na Herkula, kterému bylo věnováno několik filmů, a právě i celý seriál. Nabízí se ale otázka, jak dnes žije Kevin Sorbo, který řeckého hrdinu ve filmech i seriálu ztvárnil.

Slibný rozjezd kariéry

Ve chvíli, kdy získal Kevin Sorbo roli Herkula, mohlo se zdát, že je to začátek velmi slibné kariéry. Herci bylo na začátku natáčení už třicet osm let, ale díky slávě, kterou si jako Herkules získal, se příležitosti začaly samy nabízet.

První z nich byla role válečníka Kulla ve fantasy filmu Kull Dobyvatel, a dále role kapitána Dylana Hunta v seriálu Andromeda. Jak se ale ukázalo, tato dvě angažmá byla poslední, ve kterých se Kevin Sorbo objevil na plátně filmu s vysokým rozpočtem či ve světoznámém seriálu.

Čtěte také: Jak vypadá a žije odvážná a neporazitelná Xena 20 let od natáčení? Byla zařazena mezi 50 nejkrásnějších lidí světa

Kolem důvodů, proč k tomu došlo, se delší dobu spekulovalo, ale během let sám Kevin Sorbo celou situaci vysvětlil.

Mrtvice a smysl života

Už během natáčení pozdějších sérií Herkula, a především během natáčení Kulla, utrpěl Kevin Sorbo zranění ramene. Kvůli tomuto zranění a velkému fyzickému i psychickému vypětí během natáčení seriálu i filmu prodělal Kevin Sorbo tři mrtvice za sebou. Z těch si dodnes nese následky v podobě snížené pohyblivosti a zhoršeného zraku.

Především ale po prodělaných mrtvicích změnil přístup k životu a začal se soustředit na svou rodinu. Kevin Sorbo se v roce 1998 oženil s herečkou Sam Jenkins, se kterou se seznámil při natáčení Herkula. Mají spolu tři děti. Právě díky nim se Kevin Sorbo začal soustředit na menší projekty, vrátil se také k dabování, a voiceactingu, figuroval v několika počítačových hrách a animovaných filmech.

Zároveň se věnuje pomoci dětem a lidem, kteří utrpěli mrtvici podobně jako on, skrze charitu s názvem „Svět vhodný pro děti“.

Náboženské probuzení

Další změnu, kterou Kevin Sorbo ve svém životě po mrtvici udělal, je návrat k víře. Vychován byl jako luterán, ale dnes navštěvuje všeobecný kostel a soustředí se podle vlastních slov na osobní vztah k Bohu. Jeho víra se ale projevuje také skrz jeho angažmá ve filmech s křesťanskou tématikou, některé z nich také sám režíroval.

Podívejte se do galerie, jak se herec za ta léta změnil.