Markus Krug potvrzuje svoji pověst svým posledním kouskem s formulí 1 na Karlově mostě

Markus Krug potvrzuje svoji pověst svým posledním kouskem s formulí 1 na Karlově mostě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Markus Krug je český režisér a kameraman. Znát ho budete z pořadů One Man Show a Praha vs. prachy. Nebo z jeho posledního kousku, který předvedl na Karlově mostě.

Markus Krug je úspěšný režisér

Jak napovídá i jeho jméno, Markus Krug je po otci Rakušan. V této zemi i vyrůstal. Díky nevlastnímu otci pak strávil část dětství i v Německu. Žil i v USA, kde vystudoval střední školu. Po návratu do Čech absolvoval Filmovou školu v Písku.

Časopis Forbes zařadil tohoto Čecha do svého žebříčku 30 pod 30. Tedy do seznamu výjimečných mladých osobností, které za sebou mají zvláště úspěšný rok.

Důvodem umístění byla tehdy hlavně spolupráce s Kazmou. One Man Show je aktuálně nejsledovanější internetová show v Česku. Jeho projekt Markus Krug režíroval, nicméně v roce 2020 se rozhodl ze show odstoupit, s Kazmou už si podle jeho slov nerozuměli.

Markus Krug se začal profilovat hlavně ve sféře reklamy a ambice rozhodně neměl malé. Pokus o atak statusu reklamní superstar nemohl Krug zvládnout lépe. Pro značku Redbull natočil propagační video nazvané „Castle to castle“. Video divákům představuje vybrané zajímavosti České i Slovenské republiky.

Markus Krug se u Redbullu předvedl ve velkém stylu

Scénář si Markus Krug napsal sám a jak prozradil v jednom z rozhovorů, trvalo mu to asi dva dny. Jak dále uvedl, o megalomanský projekt, jak reklamu titulovala média, šlo prakticky od začátku. Už scénář psal Krug s tím, že se k projektu postaví tak, jako by neměl žádné finanční limity.

Video má nakonec sedm minut a tuzemská média se ho nebála označit za úchvatné. Reklama nejen plní svou funkci propagačního materiálu, ale podle mnohých i velmi citlivě reprezentuje Českou republiku.

Za nejvíce působivý moment bývá označován ten, kdy formuli doprovází akrobatický pilot Martin Šonka, který nad ní letí hlavou vzhůru. Kulisou jsou pyšně se vypínající slovenské Tatry. Objevily se i zvěsti, že za volantem monopostu je v reklamě slavný pilot David Coulthard, to ale někteří obratem vyvrátili.

U části veřejnosti však vzbudilo vydařené video nevoli. Filmaři totiž točili na Karlově mostě. Formule 1 v historickém centru Prahy, která se navíc proháněla po historicky cenné památce, byla mnohým trnem v oku. Město ale akci oficiálně povolilo.