Namakaný ostrý chlapák z Ulice Tomáš Dastlík: Komu, čemu vděčí za svůj nezaměnitelný vzhled?

Namakaný ostrý chlapák z Ulice Tomáš Dastlík: Komu, čemu vděčí za svůj nezaměnitelný vzhled?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Často je obsazovaný do kriminálních seriálů kvůli svému drsnému vzhledu. Při představení se štábu ale překvapí svou nepřílišnou výškou. To mu ale neubírá na sex-appealu. Přitažlivý je také jeho mozek. Má dva vysokoškolské tituly. Nakonec ale zvítězila touha po herectví, a tak se s Tomášem Dastlíkem můžeme často setkávat na televizních obrazovkách.

Ambice Tomášova otce

Odjakživa měl sportovního otce, který chtěl i takového syna. Nejprve ho přihlásil na hokej, poté na kanoistiku. Následovalo judo. V ničem nevynikal. Spíše by mohl být zápasníkem sumo, protože byl jako malý zavalitý chlapec. Jeho sestra ho nazývala Bobíku podle postavy prasátka ve Čtyřlístku. V patnácti letech mu jeho tloušťka začala vadit, a tak na sobě začal pořádně makat. Na gymnáziu byly doby, kdy s přehledem udělat šest set kliků za půl hodiny. Ač po tatínkovi nezdědil sportovní buňky, dnes se Tomáš Dastlík věnuje mnoha aktivitám. Z celé řady můžeme jmenovat třeba bojová umění, box, hokej, brusle, jízdu na koni. 

Jak přišel k holohlavému vzhledu, díky kterému je lehce rozpoznatelný?

V devatenácti letech začal přicházet o vlasy. Bral to velice špatně. Trpěl komplexem méněcennosti. Dozvěděl se třeba, že normálnímu člověku vypadne denně 100-200 vlasů. Po sprše si tedy vzal sítko a začal své vlasy počítat. V pětadvaceti letech, po několika nevydařených pokusech zamaskovat holá kolečka, veškerou snahu vzdal a nechal se oholit dohola. Když ho viděla jeho akurátní babička, vynadala mu a nedala mu najíst. 

Když se po úspěšně ukončeném studiu a získání titulu inženýra ekonomie přihlásil na JAMU a napoprvé složil přijímací zkoušky, měl ještě vlasy. Po prázdninách nastoupil na studia oholený a jeho učitel, slavný herec Josef Karlík, ho uvítal slovy: „Inženýre, Vy si to nechte, Vy jste hnusnej, Vás budou obsazovat.” Následující dva roky byl pro Karlíka pořád hnusný, až mu to kolikrát přišlo líto. Svému bezvlasému vzhledu dnes ale vděčí za úspěšnost. 

Jak ho diváci přijali v seriálu Ulice?

Martin Maléř, to je jeho postava, kterou hraje v nováckém nekonečném seriálu. Přestože se většinou setkává s pozitivními ohlasy, zpočátku tomu bylo jinak. „Na chatu Ulice nebo na Facebooku, když jsme do seriálu přicházeli jako rodina, často lidé naráželi na můj vzhled a komentovali to, ať ten ušatej ksicht jde pryč a takový. Dost mě to mrzelo, ale všichni kolem seriálu mi říkali, že je to normální a nemám se tím vůbec zaobírat.”

A jaké ženy se Tomášovi líbí? 

„Já vlastně nemám nějak vyhraněný vkus. Mám rád ženy, které jsou veselé, neberou se moc vážně, jsou hezké, aspoň trošku sportují, a hlavně z nich čiší pohoda. Vždycky jsem si myslel, že můj typ jsou krátkovlasé brunety s hnědýma očima. Ale čím jsem starší, tak se mi ty požadavky dost mění na neurčito.” A také že změnily. Jeho přítelkyní se nakonec stala a dva syny mu porodila partnerka Eliška, která jeho dřívějšímu typu žen opravdu neodpovídá. Je ale půvabná a milá. 

Zdroj: