Odznak Vysočina: Druhá série odtajnila další epizodu. Začíná vyšetřování Skálové kvůli materiálům nasbíraných Vlčkovou

Odznak Vysočina: Druhá série odtajnila další epizodu. Začíná vyšetřování Skálové kvůli materiálům nasbíraných Vlčkovou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nikomu na oddělení nedělá radost to, že se někdo zvenčí přijel „vrtat” do práce oddělení. Otevření kauzy staré dvacet let jen všechny zneklidňuje a rozptyluje. To není pro práci, která je založena také na logických dedukcích, nic příjemného.

Ti, kteří byli tenkrát přítomni u případu Jůlinka, jsou znepokojeni, zda neudělali něco špatně. Zvláštní je, že možná nejklidnější z nich je Dana Skálová, která tenkrát případ řešila a zachránila malé dítě. Na oddělení je potom ještě jeden člověk, který se tváří, že se ho problémy, které přináší nové vyšetřování, netýkají. Tím je kapitánka Kateřina Vlčková (Simona Hába Zmrzlá)

Ta na oddělení přišla nedávno, po mateřské dovolené. Sama Skálová si ji vyžádala. V minulém místě působení nebyla oblíbená, a tak by se dalo očekávat, že bude alespoň trochu vděčná za přátelský kolektiv.   

Chvíli trvalo, než si na ni ostatní zvykli, protože byla trochu jiná, uzavřenější a moc disciplinovaná. Kateřina si své povinnosti plnila, a jen tak si chtěla prostudovat starou známou kauzu. Nikdo netušil, že zvědavost jen předstírá a ve skutečnosti má tajné pověření. Kateřina měla za úkol nahlédnout do případu Jůlinka hlouběji, a protože byla považována za součást týmu, dostala se i k soukromým poznámkám Skálové. Právě na základě materiálů, které si zdokumentovala, byl případ znovu otevřen. Použité postupy se tak opět musí přezkoumat.  

Petr Ondřejovský (Pavel Batěk) mohl konečně začít odkrývat dávnou minulost. Vlčková se tváří neutrálně, jako by bylo normální donášet na spolupracovníky, s nimiž se každý den potkává v práci. Není ani jasné, proč to udělala. Chce snad povýšení?  

Kateřina Vlčková je opakem své šéfové –⁠ chce být stále nejlepší. Je až pedantská, miluje pravidla a ve všem musí mít svůj systém. Na ostatní působí chladně.  

Kateřinu Vlčkovou hraje pohledná, méně známá Simona Hába Zmrzlá (33 let). Jde o brněnskou herečku z Divadla Husa na provázku, která si občas kromě hraní i ráda zazpívá. Role Vlčkové v seriálu TV Nova je její první velkou seriálovou příležitostí, kterou Zmrzlá získala. Jinak měla menší epizodní role v seriálech Clona, Labyrint, Rapl nebo Četníci z Luhačovic. Za roli Katynky v ponurém filmu Hastrman získala nominaci na Českého lva. Všechny písně ve filmu, které jsou zpívány ženským hlasem, nazpívala právě Simona. 

Diváci ji v poslední době mohli vidět také ve filmech Princezna zakletá v čase (2020) a Princezna zakletá v čase 2 (2022), kde si zahrála čarodějnici Murien. Při prvním natáčení byla těhotná.  

Zvláštní příjmení Hába získala po sňatku s režisérem Michaelem Hábou, s nímž má syna. Z předchozího vztahu má dceru Taťánu. 

Zdroje článku: