Prokop se balí a odchází pryč. Jenže to samé udělá i Mirek. Magdě z Ulice rázem nezůstane nic

Prokop se balí a odchází pryč. Jenže to samé udělá i Mirek. Magdě z Ulice rázem nezůstane nic
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když konec, tak konec. Z toho se Magda měla už několikrát poučit. Místo toho má však stále potřebu být s Prokopem zadobře. A to se jí ve 4257. dílu nenávratně vymstí.

Miloš Knobloch by byl rád, aby se Vítek Klíma stal jeho společníkem. Ještě si však definitivně neplácli, protože poslední setkání nepřineslo ovoce, ale Milošovi místo toho přivodilo pořádnou kocovinu. A Iva se znovu naštvala na Vítka, protože jí zatajil, že se o tom její manžel s Knoblochem bavili. I další rozhovor na toto téma se ponese v duchu utajení. Vítek se tedy zajímá, zda Knoblochova nabídka pořád platí, a když zjistí, že platí, naopak dá trochu jinou nabídku on jemu. 

Jirkovi Hermanovi vrtá hlavou, co se děje s Karlou. Je si jistý, že Bruno všechno ví, ale nechce mu nic říct. A tak jde rovnou za Karlou, aby se jí na rovinu zeptal, co se stalo, protože jí chce pomoct. Nemůže se dívat, jak se jeho dlouholetá kamarádka a parťačka trápí.

Karla nakonec poleví a Jirkovi se svěří. Ten nepochopí, co na Štěpánkovi vidí. Vždy byla pro všechny vzorem ctnosti a upřímnosti a teď má žaludeční neurózu z věčného lhaní manželovi i všem ostatním blízkým. Ukončit vztah s Jakubem jí však pořád dělá potíže, protože vnitřně touží po jeho přítomnosti a blízkosti. U toužení samozřejmě nezůstane, a tak Štěpánka znovu navštíví. Tentokrát se však Karle nevěra rozleží v hlavě více než jindy. Co bude důvodem?

Po tom, co Magda ujistila Mirka, že se za něj chce provdat a že se mezi ní a Prokopem nic neděje, pokračují přípravy na svatbu. Magda poprosí Tomáše Jordána, aby ji odvedl k oltáři a raduje se z toho, že Mirek sehnal jiného svědka místo Prokopa. Kvůli tomu si vůbec nevšimne, že si Prokop sbalil věci a odstěhoval se z kabinetu pryč.

Až profesor Kalina jí řekne, že se přemístil jinam. Magdu přejde úsměv. Rozhodne se za Prokopem zajít domů a chce si vše vysvětlit. Oba však udělají jednu fatální chybu. Celý jejich románek rozeberou přímo za dveřmi, okolo kterých zrovna půjde Mirek. A dozví se velmi nerad celou pravdu, kterou mu Magda i Prokop zamlčeli. Magdě nezůstane nic víc než jen oči pro pláč. 

Zdroj článku:
  • Autorský text