Odznak Vysočina: Skálová a její tým mají před sebou složité vyšetřování dvojnásobné vraždy

Odznak Vysočina: Skálová a její tým mají před sebou složité vyšetřování dvojnásobné vraždy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
To však není jediný problém, který sehraná parta kriminalistů má. Všechny, kteří byli před dvaceti lety u případu Jůlinka, vyšetřuje Petr Ondřejovský z brněnské kriminálky. Pro kriminalisty není snadné se k případu vracet, a hlavně mají obavy, aby přece jen něco nevyplavalo na povrch.

Asi nejhůře to snáší vyšetřovatel Karel Šmíd (Michal Suchánek), který tenkrát případ vyšetřoval se Skálovou. Karel není žádný hrdina a práci dělá spíš jako rutinu. Ten se bojí nejen proto, že by mohlo na povrch vyplavat něco, co by uškodilo jeho nadřízené, ale ještě větší obavy má o sebe.

Myslí si, že by se v případě odhalení nějakého pochybení lehce mohlo stát, že by za to nesl zodpovědnost spolu s Danou. A to se mu moc nehodí. Přece jen má svůj věk a rád by si svou pracovní pozici uchoval. Je pro něj obtížné si vůbec vybavovat detaily, které se staly před dvaceti lety. A byl také mladší a méně zkušený. Případ byl hodně emotivní, šlo o záchranu malé holčičky, kdo by se staral o to, zda šlo zachránit jejího otce, který zabil svou manželku a s dítětem v náruči prchal přes led, který nebyl bezpečny. Záchrana dítěte byla malým zázrakem.

Jenže právě kolem záchrany Jůlinky se vše točí. Petr Ondřejovský (Pavel Batěk) se rozhodl dokázat, že Skálová mohla zachránit i otce Jůlie Machové. A neudělala to, protože to byl vrah. Zatímco Dana je schopna alespoň zdánlivě na vyšetřování nemyslet a soustředí se na nový případ, Karel se tak moc bojí, že přestal v práci fungovat.

Petr Bach nemá chuť s Ondřejovským spolupracovat
Petr Bach nemá chuť s Ondřejovským spolupracovat | Zdroj: TV Nova

Další, koho se vlezlé otázky Ondřejovského týkají, je Petr Bach (Martin Hofmann), který byl tenkrát na místě ještě v pozici místního uniformovaného strážníka. Ten z Ondřejovského strach nemá, ale hodně mu vadí, že kvůli němu mají na oddělení trochu špatné ovzduší. A to teprve vyjde najevo, že o otevření případu se zasloužila Kateřina Vlčková (Simona Zmrzlá), poslední příchozí na oddělení Dany Skálové.

Vašek Kocián (Patrik Děrgel) může být v klidu. On tenkrát ještě zločince po Vysočině nehonil. Jenže ani Vašek není v pohodě. Nový případ zavražděných manželů a majitelů místní firmy na dřevostavby ho konfrontoval s otcem (Jan Hrušínský), který rodinu zastupuje v právních věcech a po smrti rodičů tak hájí jejich potomky. Mezi otcem a synem se otvírá stará rána, protože Vašek měl být právníkem, stejně jako otec.

Ten však, po prvním neúspěšném pokusu s přijetím na práva, učinil rozhodnutí odejít k policii a s otcem od té doby nemá nejvřelejší vztahy. Teď oddělení, kde pracuje, začalo vyšetřovat jeho klienty, a to k vřelejší atmosféře nepomohlo.

Nový případ

V druhé epizodě seriálu TV Nova tři synové měli dobrý důvod, proč by mohli být pachateli dvojnásobné brutální vraždy svých rodičů. Nakonec Karel to řekl přesně, většinou je pachatel vraždy z blízkého okolí oběti. Zavražděný otec a majitel firmy nebyl zrovna holubičí povaha a nechtěl, aby synové něco dostávali zadarmo a držel je zkrátka. Vybuchnout mohl kterýkoliv z nich.

Jenže nakonec stopy vedly směrem, který nikdo z vyšetřovatelů nečekal. Synové byli možná rozmazlení darebáci, s vraždou rodičů ale nic společného neměli.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • autorský text