Seriál ZOO: Pamatujete, jací byli dřív Sofie a Ben rošťáci?

Seriál ZOO: Pamatujete, jací byli dřív Sofie a Ben rošťáci?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dvojčata Ben a Sofie Křížovi byli dříve pěkná kvítka. Dokázali svým nevychovaným jednáním odradit několik chův. Než se objevila Viky! Vzpomenete si ale, jaké vylomeniny musela samotná Viky zažít, než děti zkrotila?

Viky Janečková byla původně bytovou designérkou, ale musela kvůli bývalému příteli firmu opustit a najít si jinou práci, aby mohla zaplatit dluhy. K tomu jí nestačí jen jedna práce, a tak kromě zpívání hlídá děti soudce Petra Kříže. Pamatujete si ještě, že Viky neměla původně vůbec chuť děti hlídat a přemluvil jI až Petr nabídkou vysoké výplaty?

K práci se dostala náhodou a možná tomu napomohl i osud, aby se dostala do rodiny Křížových. Při návštěvě soudu kvůli svým dluhům zachytila Viky děti venku, kde přecházeli cestu mimo silnici a jen díky ní je nesrazilo auto. Když je Viky předávala soudci, s její typickou drzostí mu dala situaci pěkně „sežrat“. Petr Kříž pochopil, že má před sebou ráznou ženu, která se jeho dětí nelekne, a pokusil se ji přemluvit, aby jeho děti hlídala. Viky ale o práci neměla zájem a nechala se dlouho přemlouvat, než na nabídku kývla.

Ale i Viky si zažila s dětmi své, než se s nimi lépe poznala a zjistila, že za jejich zlobením stojí pouze přání trávit více času s jejich tátou nebo někým, kdo se jim bude opravdu věnovat. Při prvních hlídáních Ben se Sofií potrápili Viky tím, že ji z jedné strany hřiště volali na druhé s tím, že potřebují pomoc. Viky to ale rychle prokoukla a odmítla na to přistoupit. Ben potom zkusil báchorku o tom, že ho píchla vosa, ale ani to nemělo úspěch. Nejhorší věc, kterou si děti vymyslely, bylo to, že Ben hodil svou čepici do rybníka, schoval se a Sofie volala, že spadl do rybníka. Viky se v tu chvíli zastavilo srdce, ale do rybníku skočila a začala Bena hledat. Ten se jí z břehu vysmál, a tak ho Viky za trest alespoň vykoupala.

Děti také na radu Markéty, která neměla Viky ráda od začátku, pomalovaly Viky obličej. Ta takto pomalovaná odešla do baru zpívat. Naštěstí ji Marek a Vojta upozornili a stihla se před vystoupením umýt. Jenže i přes tyto vylomeniny si Viky děti nakonec získala tím, že s nimi strávila svůj čas a naučila je nové věci – zdobit oblečení, chodit na hřiště nebo hrát hry. Děti pochopily, že mít chůvu jako Viky je výhra i pro ně. Viky je skvělá chůva, která nezkazí žádnou legraci, a tak jediným člověkem, který u Křížových Viky škodí, je jenom Markéta.

Zdroj článku:
  • Autorský text