Na třetí svatbě Tom Cruise nešetřil, přesto si štěstí nepředplatil a po posledním krachu to zatím znovu nezkusil

Na třetí svatbě Tom Cruise nešetřil, přesto si štěstí nepředplatil a po posledním krachu to zatím znovu nezkusil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Usměvavý kluk na sebe upoutal pozornost kasovním trhákem Top Gun v roce 1986 a ze dne na den se stal idolem dívčích srdcí nejen v Americe. Ale s ženami to herecká hvězda nemá jednoduché ve filmu ani v reálném životě.

Jak si herec vedl se ženami a co stálo za jeho rodinnými problémy si krátce připomeneme.

• Manželství č.1

Krátce po kolosálním úspěchu ve filmu, se Tom Cruise (1962) po hlavě vrhnul do trochu nepochopitelného manželství s Mimi Rogers (1956). Ta ho vzápětí uvedla do scientologické církve. Možná za sňatkem stála právě Tomova touha stát se jejím členem. Manželství se po třech letech rozpadlo, Tom stoupal v úspěšnosti jak v profesi, tak v církvi a Mimi už s ním nedokázala držet krok.

• Manželství č.2

Při natáčení filmu Bouřlivé dny se populární herec seznámil s mladou Australankou Nicole Kidman (1967), která si teprve kariéru budovala a byla z toho láska jako trám. Herci se vzali téměř tajně a ani jejich herečtí kolegové to nevěděli. Nikol si moc přála mít dítě, ale po mimoděložním těhotenství už moc šancí na vlastního potomka neměla. 

Tom zatím usilovně budoval své kariéry, tu filmovou i tu v církvi. Dařilo se mu v obou směrech. V církvi získával velice rychle velký vliv a když se uvolnilo místo druhého nejmocnějšího muže církve, získal ho právě Cruise. Z toho neměl radost jiný herecký kolega, John Travolta, který už si moc v církvi budoval delší dobu a na uvolněný post měl zálusk.

Problémy s dětmi nakonec manželé vyřešili adopcí Isabell a Connora. Děti se staly členy církve a byly tak i pod vlivem otce vychovávané, což Nicole nesla velice těžce.

Scientologická víra zakazuje členům vztah s nevěřícími. Takový vztah se považuje za velice nebezpečný. Doporučuje se manželství mezi členy církve.

Zakladatelem je spisovatel sci-fi L. Ron Hubbard. Základem scientologie je víra v kosmické bytosti, které představují duši každého člověka a neustále se převtělují.

Nakonec Tom po 11 letech podal žádost o rozvod. Nikole byla v té době opět těhotná a rozvod na ni dolehl tak, že o dítě přišla. Děti se rozhodly žít s otcem a s matkou se přestaly stýkat, jak jim církev káže.

• Manželství č.3

Tom měl pár známostí (Penélope Cruz, Cher, Cameron Diaz), ale nakonec sáhl po mladé a poddajné Katie Holmes (1967), která byla známá především ze seriálu Dawsonův svět. Svatba to byla královská, s rozpočtem 58 milionů korun. Slavilo se na hradě v Itálii. Jen šaty nevěsty zdobené ručně zhotovenou krajkou stály milion korun. Hradby zdobilo 6000 svíček, zazpíval Andrea Bocelli a nebe ozdobil okázalý ohňostroj.

Ještě téhož roku pár oznámil narození dcery Suri (2006). Cruise ovšem i v tomto případě přenesl moc z církve domů, vybíral ženě role, kde smí hrát, dcera musela vyrůstat podle přísných pravidel, odstřihnutá od svých vrstevníků, kteří nebyli v církvi.

Katie byla ochotná snášet zlatou klec, ale začala se bát o dceru a podporu měla i u svých rodičů. Jednoho dne, když byl Tom pracovně z domu, podala žádost o rozvod, vzala dítě a odstěhovala se do New Yorku.

Manželé se nakonec v klidu dohodli, předpokládá se, že Tom souhlasil se svěřením Suri do péče matky za určitých podmínek. Katie nesmí špatně mluvit na veřejnosti o církvi, nesmí zveřejnit informace o církvi, které nemají být veřejné a podle toho, jak mladá žena úzkostlivě tají své nové vztahy, nejspíš i to je součástí dohody.