Diskuze

Ulice: Popelka Vanda chce být zase princeznou. Král ji do pokladnice nepustí, a tak musí loudit u kmotřičky Hany

Ulice: Popelka Vanda chce být zase princeznou. Král ji do pokladnice nepustí, a tak musí loudit u kmotřičky Hany
Vanda je nepoučitelná a skromnost jí dlouho nevydržela. Zakoukala se do předražených lodiček, na které jí chybí penízky. Ale když ony by tak krásně pasovaly k jejímu kostýmku… Jenomže Ludího peněženka zůstane tentokrát nemilosrdně zavřená. Odtud asi pramení Vandin zájem o Hanu.
Zpět na celý článek

Vanda je nepoučitelná a skromnost jí dlouho nevydržela. Zakoukala se do předražených lodiček, na které jí chybí penízky. Ale když ony by tak krásně pasovaly k jejímu kostýmku… Jenomže Ludího peněženka zůstane tentokrát nemilosrdně zavřená. Odtud asi pramení Vandin zájem o Hanu.
Zpět na celý článek
Shrnutí článku: Ulice: Popelka Vanda chce být zase princeznou. Král ji do pokladnice nepustí, a tak musí loudit u kmotřičky Hany
Proč Vanda potřebuje peníze, když je s Luďkem?

Vanda se zakoukala do drahých lodiček, na které jí chybí peníze. Luděk jí na ně odmítl přispět, protože chce, aby se naučila hospodařit a neutratila je bezhlavě.

Jakým způsobem Vanda získává peníze od Hany?

Vanda Haně pomáhá s výpomocí v domácnosti, jako jsou nákupy a vaření, a Hana jí za to sama nabízí peníze. Vanda tuto finanční pomoc před manželem Luďkem zatají.

Jakou podmínku si Luděk stanovil pro obnovení vztahu s Vandou?

Luděk požadoval, aby se Vanda konečně naučila nakládat s penězi, přestala bezhlavě utrácet a opakovaně upadat do dluhů. Za tím účelem jí kontroluje každé hnutí na bankovním účtu.

Jaké zdravotní problémy trápí Hanu a co si o tom myslí Vanda?

Hana bojuje s nesnesitelnými bolestmi způsobenými Parkinsonovou chorobou a užívá velké množství různých léků. Vanda má obavy, že tato kombinace pilulek by mohla Haně poškodit játra a ledviny.

S kým se Vanda poradí ohledně Haniných léků a proč?

Vanda se poradí s Blankou, která je zubařka a lépe se vyzná v oblasti medikamentů. Vanda má podezření, že Hana užívá příliš mnoho rozmanitých prášků, což považuje za nebezpečné.

Zpět na celý článek

Možná jste zmeškali

Podívejte se na Vidu Neuwirthovou. Stále ji lidé na ulici poznávají jako nosatou princeznu Bosanu z Tří veteránů
16.04.2025

Podívejte se na Vidu Neuwirthovou. Stále ji lidé na ulici poznávají jako nosatou princeznu Bosanu z Tří veteránů

Je to už přes čtyřicet let, co si tehdy dvacetiletá Vida Neuwirthová (za svobodna Skalská), zadováděla v pohádce Tři veteráni, zfilmované na motivy...

Farmáře ruší chrápaní, to by chtělo více zabrat přes den. A zase se vše točí kolem Mary
16.07.2025

Farmáře ruší chrápaní, to by chtělo více zabrat přes den. A zase se vše točí kolem Mary

Mary v sobě ruskou krev nezapře. Je vytrvalá, manipulativní a odhodlaná dosáhnout svého cíle za každou cenu. Její hranice jsou možná trochu jiné,...

Parťák na baterky: Další seriál, který bude jen pro ty nejskalnější seriálové fanoušky
23.04.2025

Parťák na baterky: Další seriál, který bude jen pro ty nejskalnější seriálové fanoušky

Občas se Primě nějaký seriál povede, ale to asi nebude zrovna tento případ. Nejspíš to nezachrání ani Tereza Ramba, která vzala roli v tomto...

Zítra v Ulici: V pátek Vlastimil zakáže návštěvy. Amálka s Marií se pohádají, Adriana se chce opít
01.05.2025

Zítra v Ulici: V pátek Vlastimil zakáže návštěvy. Amálka s Marií se pohádají, Adriana se chce opít

Když Vlastík v pátek zakáže návštěvy, jeho rodina to ponese těžce. Amálka s Marií se hádají jako malé děti o tom, čí přístup k jeho léčbě je...

Iveta Bartošová by letos oslavila 59 let. Příběh, který dodnes budí emoce – a nové otázky
05.04.2025

Iveta Bartošová by letos oslavila 59 let. Příběh, který dodnes budí emoce – a nové otázky

Před jedenácti lety vyhasl život známé české zpěvačky Ivety Bartošové. Vše je o to smutnější, že Iveta Bartošová se rozhodla z tohoto světa odejít...

V 30. letech o této české herečce mluvila celá Praha. Muži tuto smyslnou femme fatale obdivovali a ženy jí záviděly
14.08.2025

V 30. letech o této české herečce mluvila celá Praha. Muži tuto smyslnou femme fatale obdivovali a ženy jí záviděly

Z holčičky s šedýma očima a dlouhými vlasy, která se celé dětství proháněla po petřínských stráních, vyrostla herečka, na kterou u zadního vchodu...

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře
07.05.2025

Když jsem poprvé viděla Discopříběh, můj život se obrátil naruby. Vdala jsem se přesně podle scénáře

Já jsem si šla s kamarádkami užít jen obyčejné odpoledne, ale Discopříběh mi nečekaně obrátil život vzhůru nohama. A vůbec netuším, jestli za to...

Tento herec měl za milenku Jiřinu Jiráskovou, rozzuřený manžel si hodlal zachránit čest tím, že mu dá pár facek
05.05.2025

Tento herec měl za milenku Jiřinu Jiráskovou, rozzuřený manžel si hodlal zachránit čest tím, že mu dá pár facek

Herec Jiří Vala byl člověkem plným protikladů. To, že byl kovaným komunistou, by mu asi jeho kolegové odpustili. Nakonec, rudou knížku měla celá...

Tohle Češi nečekali: Netflix jim přes noc sebral desítky známých titulů
19.07.2025

Tohle Češi nečekali: Netflix jim přes noc sebral desítky známých titulů

Představte si, že si po náročném dni konečně najdete chvilku pro sebe. Otevřete svůj oblíbený streaming. Připravíte si pohodlí a jdete si pustit...

Vznik tohoto legendárního večerníčku provázely neuvěřitelné okolnosti. Pohádku z dob normalizace si zamilovaly miliony diváků
09.05.2025

Vznik tohoto legendárního večerníčku provázely neuvěřitelné okolnosti. Pohádku z dob normalizace si zamilovaly miliony diváků

Byla první polovina sedmdesátých let, dnes nazývaná obdobím normalizace, a v Československé televizi začal vznikat unikátní počin. Večerníček s...

Diskutujte

Nejnovější fotogalerie

Romantika pod širým nebem: Ester Geislerová si vzala o 10 let mladšího kolegu
15.09.2026

Romantika pod širým nebem: Ester Geislerová si vzala o 10 let mladšího kolegu

Ester, nejmladší sestra z tria umělkyň – herečky Ani Geislerové a malířky a zpěvačky Lenky Geislerové, se o víkendu vdala. Šťastnou novinou se...

Boží plán: Ztřeštěná Jůlie je zpět v Praze a nějak se musí živit
15.09.2026

Boží plán: Ztřeštěná Jůlie je zpět v Praze a nějak se musí živit

Co se stane, když člověk bez řidičáku musí natáčet scénu za volantem taxíku? Přesně to si vyzkouší mladá herečka v páté epizodě komediálního...

Mimořádná zpráva: Oblíbení moderátoři po dvaceti letech končí ve StarDance
14.09.2026

Mimořádná zpráva: Oblíbení moderátoři po dvaceti letech končí ve StarDance

Marek Eben a Tereza Kostková budou letos oblíbenou taneční soutěž StarDance moderovat naposledy. Moderátoři to oznámili na tiskové konferenci k...

Harry Potter se vrací, ale tentokrát bude všechno jinak. Nové záběry ukázaly svět, který fanoušci poznají až překvapivě dobře
13.09.2026

Harry Potter se vrací, ale tentokrát bude všechno jinak. Nové záběry ukázaly svět, který fanoušci poznají až překvapivě dobře

Některé dveře se po letech znovu otevřou a za nimi čeká svět, který už dobře známe. Jenže tentokrát bude cesta do něj delší, podrobnější a možná i...

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka
12.09.2026

Vasil Fridrich se tajně oženil. Jeho novou manželkou je o třináct let mladší herečka

Charismatický herec Vasil Fridrich, kterého diváci mohou znát například ze seriálu Ulice nebo Devadesátky, se oženil. Za ženu si vzal o třináct let...

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž
12.09.2026

Seriál Hospoda dnes dojímá víc než kdy dřív, u stolu štamgastů zůstal už jen jediný muž

Každé léto se vrací na televizní obrazovky a znovu dokazuje, že dobrý humor nestárne. Seriál Hospoda si i po více než třech desetiletích drží věrné...

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy
11.09.2026

V kinech propadl, teď dostal druhou šanci na Netflixu. Dokoukat ho do konce chce pevné nervy

Nejdřív přišla velká ambice, potom prázdná kina a rozpačité recenze. Teď se česká zombie komedie vrací v úplně jiném prostředí. Netflix jí dává...

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec
11.09.2026

Václav Vydra ztratil věrného přítele. Po 24 letech přišel smutný konec

Václav Vydra je velký milovník zvířat. Společně se svou manželkou Janou Bouškovou bydlí na statku na Slapech a zvířat tu mají požehnaně. Velkou...

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“
11.09.2026

Robert Nebřenský: „Pamatuju si svoje početí. Viděl jsem, jací rodiče o mě usilují v tom parku nebo kde...“

Kdo sleduje nový seriál Boží plán na TV Nova, určitě v něm kromě řady známých a mladých herců zahlédl i Roberta Nebřenského. Tento dvaašedesátiletý...

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně
10.09.2026

Zdeněk Pohlreich zasahuje v Jincích: Restauraci bývalého poslance trápí dluhy i chaotická kuchyně

Podnik, který měl být splněným snem, se během několika let změnil v boj o přežití. Dluhy rostou, personál odchází a kuchyně má svá vlastní pravidla...

Nejnovější diskuze