Vtipný, dynamický a originální: To je nový seriál Dobré ráno, Brno!, který nám zpestří pondělní večery

Vtipný, dynamický a originální: To je nový seriál Dobré ráno, Brno!, který nám zpestří pondělní večery
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pokud se vám líbil trochu drsný humor seriálů Most! nebo Čtvrtá hvězda, potom si nový seriál z dílny Jana Prušinovského zamilujete. Osmidílný projekt vypráví s hodně velkou nadsázkou o zákulisí pravidelného ranního pořadu České televize, které je plné komických postav, se kterými se nudit nebudete.

Někdy k tomu, aby se rozjela fantazie a chuť vytvořit nějaký fikční svět, stačí mít otevřené oči a trochu štěstí. Když jsem odcházel z vysílání Dobrého rána, měl jsem pocit, že životy lidí, kteří ho vysílají, nejsou zas tak vzdálené životu, který vedu já. Měl jsem pocit, že tohle všechno nějak znám, žiju, a přišlo mi to komicky absurdní. Zároveň je to perfektní kamufláž, jak sám sebe za něco schovat,

 vysvětluje Jan Prušinovský

Jan Prušinovský k seriálu dodal, že oproti Čtvrté hvězdě se kamery podívají i do soukromých životů postav, které se pracovně schází pravidelně v ranním televizním studiu.

Seriálový režisér Mirek Kurš

V centru dění je televizní režisér Mirek Kurš (Jan Kolařík), který se svou „televizní rodinou“ každý sudý týden baví divácká ranní ptáčata, která si brzy ráno zapínají televizor.

Míra je stará škola. Umí talk show, estrádu, živé přenosy a diskuze. Televize je jeho život. V televizi má zaměstnanou exmanželku, manželku i milenku. Poslední dobou však nestíhá a jeho vlastní svět ho začíná válcovat.

Být v kondici tak brzy ráno není ani pro Mirka jednoduché, protože mezi jeho záliby patří pivo a ženy. Občas musí ještě řešit problémy svých spolupracovníků a nepřízeň technického vybavení. Čelit mnoha malým katastrofám, které každý den přináší, není pro slabé povahy. Mirek nemá pod kontrolou televizní vysílání ani soukromý život, ale úspěšně předstírá, že ví, co dělá.

Hlavní moderátorská dvojice

Radka a Cyril, zdroj: Radek Miča / © Česká televize

Nejvíce na očích je samozřejmě moderátorská dvojice Radka (Zuzana Zlatohlávková) a Cyril (Ondřej Kokorský).

Radka už má své nejlepší roky za sebou, ale stále doufá, že se na ni usměje štěstí a dostane velkou filmovou roli. Režiséra poslouchá a plní i ta nejbizardnější přání. Stárnoucí herečka, absolventka JAMU, se nedokázala moc uplatnit jako herečka, ale naštěstí získala práci jako moderátorka Dobrého rána.

Kolega Cyril svou práci miluje, ale žije tak trochu ve svém světě. Nemá přehnané ambice, chce se životem bavit. Nezajímá ho sláva ani peníze. Bydlí v zahrádkářské kolonii s výhledem na Špilberk, kde se pokouší o alternativní život. Aby si ho mohl dovolit, moderuje občas i mimo televizi a hraje v brněnských divadlech jednoslovné role.

Studio zdobí rosnička

Ranní vysílání zpestřuje mladinká rosnička Andrea (Simona Lewandowska), která se hned v první epizodě uvede ve velkém stylu, když si v kabelce do vysílání přinese „poklad“ od svého psa, který ráno musela proti své vůli sebrat v parku. Ambiciozní začátečnice umí trefně naznačit Radce, že ona využije své mládí a půvab mnohem lépe.

Andrea se snaží skrýt, že pochází z malého moravského městečka. Pomáhá jí přirozená krása a až urputná pracovitost. Má velké plány a rozhodně míří hodně vysoko. Chce rodičům v Brodu dokázat, že není blbá.

Rosnička Andrea, zdroj: Radek Miča / © Česká televize

A to ještě není vše

A v každém ranním vysílání nesmí chybět kuchař. Slávek (Slávek Bilský) vyvařuje jen jednu porci, a tak se o ni pravidelně osazenstvo studia musí nějak podělit.

Do brněnského studia také zavítá třeba Juraj Pavlica nebo Halina Pawlovská. Potom je tu jeden nezvaný stálý host Luboš (Roman Slovák) - bezdomovec. Vzdělaný, přechytralý charismatický muž s prapodivnou minulostí, který se rozhodl dobrovolně živit žebrotou. Pravdou je, že je prostě líný a nasává.

Smál jsem se od prvních řádků, co jsem scénář dostal do ruky. Poté se to přeneslo na čtenou zkoušku a následně na plac. A teď doufáme, že i na diváky,

říká herec Ondřej Kokorský.

Zdroje článku:
  • Press kit ČT,
  • autorský článek