Jedna rodina: Premiéra nového seriálu přilákala k obrazovkám téměř milion diváků

Jedna rodina: Premiéra nového seriálu přilákala k obrazovkám téměř milion diváků
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Osudy jedné velké rodiny, která vznikla díky střídavé péči o děti, se divákům zalíbily. Pět dospělých, pět dětí a tři domácnosti mapují život rodin, které se snaží i přes rozpady manželství zachovat dětem pevné zázemí. Chce to přesný harmonogram, pochopení a také smysl pro humor.

Už po úvodní epizodě je jasné, že nejcitlivějším článkem v řetězu je Klára. Ta se ještě nedokázala vyrovnat s tím, že ji manžel opustil a zůstala sama. Přestože i ona ví, že rozvodem život nekončí, musí každý den vynaložit hodně námahy, aby dokázala ve složitém systému velké rodiny fungovat. A někdy možná trochu zlomyslně dělá věci jen proto, aby ostatním jejich štěstí trochu zkomplikovala.

děti Kláry a Karla s babičkou, zdroj: TV Nova

Malá ochutnávka z další epizody

Tak to bude i v další epizodě, kdy Petra s Karlem chtějí naplánovat na zahradě oslavu pro děti a samozřejmě Kláře to opět není po chuti. První, co ji napadne je, že musí trumfnout svého ex. Tak si vymyslí, že už má pro děti jiný program, a dokonce i koupené lístky. Jenže lední revue, na kterou se děti těší, má tak drahé vstupné, že si lístky nemůže dovolit. A co teď?

Zahořklá Klára propadne v zoufalý pláč, když zjistí, že Karel s Petrou lístky koupili pro všechny. Dotklo se jí to a vzala to jako ponížení. Karel to tak ale vůbec nemyslel. Jen chtěl dětem udělat radost, protože viděl, jak se Eliška trápila, když jí matka zalhala, že lístky jsou už vyprodané.

Nakonec obě děti otcovu snahu bojkotují, protože vidí matku, jak brečí.

Karel a Petra, zdroj: TV Nova

A ve hře je opět zahradní oslava, která se nakonec povede a na které se sejdou všichni.

Klára není jediná, kdo je v centru dění. Petra zjišťuje, že si Martina nechala napsat antikoncepci a je z toho trochu zaskočená. Petra i Filip (otec Martiny) začínají pátrat, kdo je ten darebák, který jim „utrhl“ jejich nevinnou květinku. A Filip dost vyvádí, než mu jeho současná žena Norika vysvětlí, že je to přece dobře, když má tak svědomitou dceru a měl by být rád. Norika přiznala, že začala v šestnácti a na truc otci, který ji hodně hlídal. Navíc spoléhala spíš na štěstí než na antikoncepci, takže Filip by měl jásat, že Martina se na štěstí nespoléhá.

Přestože se Martina nehodlá rodičům svěřovat, s kým chodí, nakonec přítele stejně neutají, a dokonce se proti své vůli spolu ocitnou na dětské oslavě. Mysleli si, že dům bude prázdný, a místo toho tam našli celou velkou rodinu, dokonce i s Bobem.

Zdroje článku:
  • Voyo,
  • Press kit TV Nova,
  • autorský článek