Nejotravnější postavy ze Simpsonů: nudní učitelé, zbytečná dvojčata i členka hlavní žluté rodinky

Nejotravnější postavy ze Simpsonů: nudní učitelé, zbytečná dvojčata i členka hlavní žluté rodinky
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nestárnoucí animovaný seriál Simpsonovi nabízí spoustu sympatických postav, najdou se však i takové, které nás rozčilují. Možná je na vině otřepaná fráze nebo zastaralý stereotyp. Tak či onak, většina diváků se shodne na tom, že bez některých zvlášť otravných postav by se žlutá rodinka obešla.

Znuděný a nudný pan Largo

Pan Largo, Lízin učitel hudby na základní škole, by mohl být daleko příjemnější, kdyby dokázal rozpoznat a ocenit talent nadané žačky, ale místo toho ji od hraní na saxofon odrazuje a seriálem proplouvá bez jakéhokoli nadšení. Je to nevýrazná postava, která dosud nedostala mnoho prostoru, a snad proto je považována za jednu z nejnudnějších. Kdykoli se objeví, působí to jako promarněný čas na obrazovce, který mohl být využit pro někoho lepšího.

Pan Largo
Pan Largo | Zdroj: FTV Prima

Smutná a kárající Líza

Na seznamu nejotravnějších postav nemůžeme nezmínit ani samotnou Lízu Simpsonovou. Ačkoli ji zjevně potřebujeme a mnohdy máme upřímně rádi, stále nás dráždí, kdykoli jí scenáristé vytvoří další zápletku s bezútěšným pohledem na život. Smutných a kritických Líz bylo dost.

Její někdy příliš extrémní názory na společnost a politiku přitom působí víc jako otravná výchovná lekce než charakterový rys. Nemá ani moc respektu ke starším, pokud tím starším není Krvavá dáseň Murphy, a podle mnohých je zodpovědná za nejhorší epizodu seriálu, tj. údajně Líza a Lady Gaga (S23E22).

Mel, chabá náhražka za Boba

Levák Bob je impozantní padouch a šarmantní postava, jež opovrhuje klaunem Krustym, protože musí žít v jeho stínu. Tuhle dějovou linku s velkou hloubkou lze označit za přinejmenším zajímavou. Nemluvě o Bobově komplikovaném vztahu k Bartovi.

Když ale Bob putuje do vězení, v roli Krustyho poskoka ho nahradí Levák Mel, jehož mírná brilantnost pramení pouze ze schopnosti mluvit shakespearovskou angličtinou. Jeho občasné komentování okolních událostí člověku spíše pije krev. Co se humoru týče, postava ho nemá, co by se za nehet vešlo.

Levák Mel
Levák Mel | Zdroj: FTV Prima

Rádoby učitelka Hooverová

Simpsonovi se jistě vyznačují pestrou škálou postav s rozličnými povahami a zvyky, ale pokud jde o učitele, jsou v podstatě jeden jako druhý. Edna Krabappelová, pan Largo i slečna Hooverová, všichni jsou životem zklamaní kuřáci v depresích, kteří se o studenty nestarají. Obzvlášť otravná je slečna Hooverová, u níž se dá jen těžko pochopit, proč se pouštěla do této profese, když nemá zájem učit.

Divný pavouk Herman

Jednoruký Herman byl naštěstí v průběhu let využíván scenáristy méně a méně, nejspíš proto, že věděli, jak málo tato postava přináší z hlediska hloubky a humoru. Nikdy pro něj neexistoval žádný jasný rys. Kdykoli se objevil, jako by měl jinou roli – ať už byl obchodníkem se zbraněmi nebo prodejcem padělaných kalhot. Tyto nesrovnalosti na něm byly matoucí a vcelku otravné.

Záhadné fialové sestry

Dvojčata Sherri a Terri jsou jedny z mála postav, kterým se nikdy nedostalo vlastních pořádných epizod. Scenáristé podrobně neprozkoumali jejich pozadí, a tak se zdá, že se o ně sami nijak zvlášť nezajímají. Proč by tedy měli diváci? Z nějakého důvodu se ale otravná děvčata neustále poflakují kolem a zůstávají protivnými spratky, o nichž ani po 30 letech nic nevíme.

Zdroje článku: