ZOO: Karel si musí vypít pohár hořkosti až do dna. Marie zradu neodpouští

ZOO: Karel si musí vypít pohár hořkosti až do dna. Marie zradu neodpouští
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Manželství Roklových si prošlo těžkými časy, na které už oba pomalu zapomněli, a kromě nedávného úmrtí Káji a strachu o Vojtu se jejich manželství plavilo už nějaký ten rok v poklidných vodách. To se změnilo v okamžiku, kdy se Karel dozvěděl, že má nemanželské dítě.

Jeho nevěra s Lenkou Janouškovou, kterou si léčil manželskou krizi v období, kdy Vojta rodičům moc radost nedělal, zapříčinila narození děvčete. Karel by se to možná nikdy nedozvěděl, ale matka děvčete způsobila dopravní nehodu a musela nastoupit na půl roku k výkonu trestu. Po Karlovi napřed chtěla jen laskavost, aby na děvče občas dohlédl. Starat se měla kamarádka. Ta ovšem na poslední chvíli péči odmítla a než se Karel nadál, měl dítě doma. Na vybranou neměl.

Čekal ho těžký úkol. Marie.

Karel si moc dobře uvědomoval, že to bude hodně těžké, ale pořád doufal, že je jeho žena tak moc rozumná, že celou situaci nakonec pochopí.

Marie byla hodně zaskočená, a to ještě nevěděla všechno. Manžel jí tvrdil, že matkou dítěte je žena, kterou nezná. A kdyby to tak bylo, nejspíš by po čase nevěru strávila a Karla vzala na milost. Sama řekla, že potřebuje čas.

Marek i Vojta už o nevlastní sestře věděli, sotva se v Karlově životě objevila. Nijak zvlášť to neřešili, a když už to věděla i Marie, utěšovali otce, že to pochopí a bude mu odpuštěno.

Marie se rozhodla, že přijde na to, kdo je matkou dítěte, a požádala Břéťu, aby jí dohodil nějakého soukromého detektiva, který by vypátral, kde matka je, a hlavně kdo to vlastně je. Detektiv slíbil, že to nebude problém, protože ženských věznic není tolik.

Zlom u Marie nastal v okamžiku, kdy děvčeti zvonil telefon a uviděla na displeji fotku její matky. Detektiva už nepotřebovala. Ten obličej moc dobře znala. Patřil její dávné kamarádce Lence, která k nim chodívala na návštěvu, a dokonce s ní Marie byla párkrát na víkendových pobytech.

Přestože se podvedená a zrazená žena snažila ze všech sil, přes tak velkou zradu se nedokázala přenést. Jak řekla svému muži, nevěru by mu možná odpustila, ale zradu ne. I v tak těžké situaci se zachovala jako dáma a s ohledem na dítě se rozhodla, že odejde ona. Karel zůstal jako opařený. Takový konec nečekal. Věřil, že se mu podaří ženě vysvětlit, jak to tenkrát bylo. Marie už však věděla vše, co potřebovala.

To pro nevěrníka nevypadá vůbec dobře. Čas sice má, ale stará se také o Vojtova syna, když je v práci, a neumí ani lívance. S Marií to asi nebude mít snadné.

Zdroje článku: