Seriál Pan profesor: Neokoukaný učitel s neokoukanými praktikami

Seriál Pan profesor: Neokoukaný učitel s neokoukanými praktikami
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který nyní na Nově pokračuje svou druhou sérií, si u diváků získal velkou oblibu. Není divu, když v něm září pan profesor Marek Vlček v podobě celkem neokoukaného herce Vojty Dyka. Ten se do té doby v seriálech příliš neukazoval. Když ale na nabídku kývl, nejspíš se rozhodl, že to bude stát za to. 

Profesora Marka Vlčka studenti milují, už méně pak ředitel gymnázia Jaroslav Král, kterého hraje herec Martin Pechlát. Marek Vlček totiž odmítá pochopit, že škola má nějaký řád a pravidla. Ta musí plnit nejen studenti, ale také učitelský sbor, jinak by byl ze školy holubník. Ale myslíte, že se nad těmito poučkami Vlček alespoň zamyslí? Bez šance! Marek Vlček v podání herce Vojty Dyka je svůj a ačkoliv ke své práci přistupuje poněkud nezodpovědně, své studenty miluje a udělal by pro ně vše. 

Marek Vlček, oblíbený učitel, Zdroj: TV Nova

Právě herec Vojta Dyk, který na nabídku kývl díky kvalitnímu scénáři, je alfou a omegou vysoké sledovanosti seriálu. Ten našel předlohu v německém seriálu Der Lehrer z roku 2009. Pro seriálové diváky byl Vojta Dyk novou a svěží tváří, tudíž v době, kdy jeden herec hraje ve třech seriálech zároveň, je trefou do černého.

Herec Vojta Dyk navíc své postavě Marka Vlčka propůjčil část sebe. Říká, že právě takhle by měl učitel ke svým studentům přistupovat. Ale není to jen tím, jak se chová ke studentům a jak vytrvale vzdoruje vedení. Jeho postava je sympatická i díky jeho nedostupnosti. Ačkoliv je Marek Vlček u studentů oblíbený, do soukromí si moc lidí nepouští. Už vůbec ne ženy, které do chvíle, než potkal svoji kolegyni Karolínu Beránkovou, střídal jako ponožky. 

O Karolínu Beránkovou Marek Vlček v první řadě seriálu hodně usiloval. Ani on jí nebyl lhostejný, jenže mělo to háček. Karolína byla zadaná. Když pak opustila svého přítele a šlo do tuhého, Marek se zalekl a zařadil zpátečku. Málem to mezi nimi skončilo špatně, ale povedlo se jim toto klopýtnutí ustát. Ve druhé řadě budou mít šanci svůj vztah rozvinout poněkud více.

Co ještě diváky na seriálu přitahuje?

Není to však jen herec Vojta Dyk, který diváky k televizním obrazovkám přitahuje. Skvělí jsou samozřejmě i další herci – Beáta Kaňoková, Martin Pechlát, Matouš Ruml a Ondřej Bauer. Za oblíbenosti seriálu stojí i jeho ne úplně obvyklé prostředí. Doteď totiž diváci byli zvyklí spíše na nemocniční chodby a operační sály. Pan profesor je tak po dlouhé době přenáší do školního prostředí, kde mohou vznikat poutavé příběhy. Právě tento seriál má díky tématu školy a dospívání šanci k televizním obrazovkám připoutat také teenagery. 

Seriál Pan profesor na Nově boduje. Je svěží, ale zároveň umí řešit a zviditelňovat vážná témata, o kterých se často nemluví. Díky Panu profesorovi se mohou diváci ztotožnit se studentem, který zažívá šikanu, nešťastnou lásku nebo trpí nedostatkem pozornosti svých rodičů. 

Zdroje článku: