Zvládne Adam z Ulice vystudovat medicínu?

Zvládne Adam z Ulice vystudovat medicínu?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Že si toho Blanka z Ulice prožila poslední dobou hodně, to není žádná novinka. Středem pozornosti jsou teď u Voláků ona a manipulátor Luděk, a tak se trochu zapomíná na syna Adama, který by si ale hodně brzy mohl začít procházet vlastním peklem…

Rozchod, alkoholismus, neúspěch u přijímaček

Adam Volák to v posledních letech také neměl nejjednodušší. Rozešla se s ním jeho krásná přítelkyně Petra, kterou okouzlil mladý profesor Prokop Junek. Do toho navíc musel řešit mámin alkoholismus a nebyl schopný se dostatečně soustředit na studium, takže ho ani nevzali u přijímaček na jeho vysněnou grafiku. Až dosud se Adam s nepřízní osudu statečně pral, mamince byl oporou a sám nacházel spojence v Evženovi. Zdálo se, že se u něj vše v dobré obrací, když byl přijat na medicínu, kterou si ponechával jako záložní možnost. Oba rodiče zubaře tímto úspěchem pochopitelně nadchl.

Adama vyčerpává a ničí náročné studium

Všichni od začátku věděli, že příprava na zkoušky z medicíny nebude procházka růžovou zahradou. Adam tak přesedlal na kávu a začal šprtat celé dny i noci, aby měl šanci udržet se alespoň v prvním semestru. Ještě nedávno zoufale bojoval se zkouškou z anatomie, u níž dokonce dvakrát pohořel. Oddával se beznaději a chtěl studium ukončit, ale Blanka ho navzdory vlastním trápením přemlouvala, aby ještě neházel flintu do žita. Na tom se s ní ostatně shodl i Luděk. A tak Adam dál bojoval, ovšem za přispění tabletek pro lepší soustředění, jaké berou děti trpící ADHD.

Linda Rybová alias Blanka, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Když zoufalý student sáhne po prášcích

Přestože Adam musí dobře vědět z první ruky, jak těžké je poprat se se závislostí, užívá prášky zcela lehkovážně a stále častěji. Vůbec si neuvědomuje, do čeho se řítí, a nedochází to zřejmě ani jeho vlastnímu otci, jenž mu prášky sehnal. Když za ním Adam přišel s prosbou o přídavek, naštěstí už k tomu nesvolil, ale i tak se nabízí otázka – obstará si znavený student svou dávku jinde? Začne být na tabletkách opravdu závislý? Na klidu mu nepřidá ani fakt, že se jeho máma znovu rozejde s tátou, a on sám chudák netuší, proč k tomu došlo. A jak si poradí s dalším studiem, které bude už jenom náročnější?

Neměl by medicíny raději zanechat a vrátit se ke svému milovanému kreslení? To ukáže až čas.

 

Zdroj:

  • autorský text