Adam Volák z Ulice pro ránu nechodí daleko a laškuje se servírkou

Adam Volák z Ulice pro ránu nechodí daleko a laškuje se servírkou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vojtěcha Machutu znají diváci hlavně ze seriálů. Zatím nejvýraznější roli mu přinesl Adam Volák v Ulici, horkokrevný kreslíř komiksů, který je ochoten bránit čest rodiny třeba i pěstmi.

Praštil sestřina přítele

Adam Volák a jeho mladší sestra Kristýna původně bydleli v Jihlavě, ale když se jejich máma Blanka přestěhovala do Prahy, rozhodli se ji následovat. Tak začali oba chodit i na novou školu, kde se Kristýna seznámila s Filipem Maléřem.

Ten se stal její první velkou láskou, ale o vážný vztah vlastně nejevil zájem, pročež se s Kristýnou rozešel. Adam se vždycky snažil být své mladší sestře oporou. Starost o ni ho dohnala až k tomu, že Filipovi bez pardonu vyrazil zub.

Ačkoli tedy Adam na první pohled vypadá jako dobrácký méďa s laskavou duší, snadno vypění a je schopný se i poprat.

Učitele obvinil z obtěžování studentek

O tom, že Adam mnohdy nedokáže zkrotit vlastní emoce, jsme se později přesvědčili ještě mnohokrát. Také on poznal svou první lásku v nové škole, a sice Kristýninu nejlepší kamarádku Petru.

Nějakou dobu spolu chodili, ale pak začala Blanka pít a Adam věnoval téměř veškerý volný čas k tomu, aby na ni dohlížel, což Petra těžce nesla. Připadala si jako páté kolo u vozu. Do oka jí navíc padl fešný nový profesor Prokop Junek, s nímž sdílela vášeň pro ekologii.

Když se Adam o Petřině sympatiích vůči Prokopovi dozvěděl, konfrontoval vyučujícího přímo na školní chodbě, kde jej obvinil z flirtování s děvčaty. Poté, co se do záležitosti vložila paní ředitelka, to byl nakonec Adam, koho čekal průšvih. Naštěstí se celá věc urovnala.

 

Flirtuje se starší ženou

Adam a Petra se rozešli, ale mladíkovi stále zbyly alespoň milované koníčky – kreslení komiksů a rybaření. Adam měl pro kreslení odjakživa velký cit a chtěl studovat grafiku. Na školu se ale nedostal, a tak sáhl po plánu B a přihlásil se ze zvědavosti na medicínu.

Tam už slavil větší úspěchy, a tak v současnosti tráví dny a noci snaživým šprtáním lékařské hatmatilky. Má k tomu potřebný prostor a klid od doby, kdy se jeho máma úspěšně poprala s alkoholismem.

Do života mu však znovu vstoupil otec Luděk, který se nastěhoval k Blance. Udržet rodinnou pohodu a nervy na uzdě s někým tak dominantním a neústupným je pro Adama těžké, ale bohudík nachází oporu v Šárce, bývalé servírce od Henryho, do jejíhož krámku teď často utíká za trochou klidu a porozumění. Že by se nám znovu zamiloval?

Střídání štábů ho vyvádělo z míry

Roli v seriálu Ulice získal představitel Adama Vojtěch Machuta díky konkurzu, který probíhal okolo prázdnin 2018. V říjnu začal natáčet a v prosinci se už objevil ve vysílání.

Ulice přitom není jeho prvním hereckým počinem, právě tato práce však pro něj byla v ledasčem neobvyklá, např. v tom, že zde zároveň natáčejí dva štáby. Během jednoho dne tak Vojtěch točil s jedním režisérem a dalšího dne s jiným, což mu připadalo docela zvláštní.

Na střídání štábů si ale po čase zvykl a i když naskočil do Ulice jako do dlouho rozjetého vlaku, připadá si tam teď jako doma.

 

Zdroje: