Ondřej Rychlý z Ordinace v růžové zahradě režíruje taťku a peče koláče

Ondřej Rychlý z Ordinace v růžové zahradě režíruje taťku a peče koláče
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ondřeje Rychlého si určitě pamatujete z Ordinace v růžové zahradě, kde si zahrál syna Čestmíra Mázla, tedy Petra Rychlého, který je jeho otcem i ve skutečnosti. Výrazněji se Ondřej do povědomí diváků zapsal jako Prokop Hlinka z Modrého kódu.

Mezi hudbou, divadelními prkny a televizí

Devětadvacetiletý sympaťák Ondřej Rychlý jako by tatínkovi z oka vypadl. Syn herce a moderátora Petra Rychlého a herečky Pavly Vojáčkové od raného mládí miloval hudbu a divadlo. Studoval sice hru na klavír, ale posléze se vydal ve stopách rodičů, ačkoli se k hudbě často vrací. Po studiu na Pražské konzervatoři začal hostovat v pražských divadlech. Od roku 2014 působí v plzeňském Divadle J. K. Tyla, kde kromě hraní také skládá scénickou hudbu. Účinkuje např. ve Velkém divadle v detektivní hře Agathy Christie Past na myši, dále v Donu Juanovi nebo ve Třech sestrách.

Září v seriálech z lékařského prostředí

Ondřej Rychlý si zahrál ve vánočně laděném příběhu O kominickém učni a dceři cukráře (2007) a v dramatu V tichu (2014). Častěji ho vídáme v seriálech. Nepochybně si na něj vzpomenete z Gymplu s (r)učením omezeným (2013), z Modrého kódu (2017–2020) a Sestřiček či 1. MISE (2021).

Role doktora Prokopa Hlinky z Modrého kódu, který prahl po společenském uznání, penězích a obdivu starších žen, je zatím jeho nejvýraznější. Ondřej sám říká, že v zájmu o starší ženy jsou si trochu podobní, protože dříve míval jen starší partnerky – ačkoli ne o tolik, jako je tomu v případě Prokopa.

Kromě toho Ondřej Rychlý krátce účinkoval v Ordinaci v růžové zahradě, kde hrál Jakuba Konráda, nemanželského a nově objeveného syna Čestmíra Mázla, jehož ztvárňuje jeho skutečný otec Petr Rychlý (56). Ta podoba je vskutku nepopiratelná.

Petr Rychlý a Ondřej Rychlý, Zdroj: Pavel Gwužď

Režíruje slavného taťku

Leckoho by možná napadlo, že tuhle roli Ondrovi zařídil právě tatínek, ale Petr Rychlý svým dětem cestičky za slávou neumetá. Viníka je třeba hledat jinde – s nápadem na Ondrovo účinkování v Ordinaci přišla jeho učitelka herectví Vlasta Žehrová, která si tady střihla úlohu Marty Tiché.

Nekonečný a divácky populární seriál z prostředí kamenické nemocnice přitom není jediným místem, kde otec a syn Rychlí spolupracovali. Aktuálně platí Petr Rychlý za novou posilu Divadla Kalich, kde se od Ondřeje nechává poprvé režírovat. Syna dokonce o spolupráci sám požádal poté, co viděl jeho povedené představení Mrk, jež Ondřej režíroval v Divadle v Dlouhé. Práce se synem Petra Rychlého rozhodně láká a těší se, že je oba obohatí. Zároveň nicméně doufá, že je naopak nerozkmotří.

S oblibou peče a chodí do přírody

Abyste si ale nemysleli, že Ondřej Rychlý nemá kromě divadla a televize jiné zájmy, prozradíme vám ještě, že také rád peče. Je to činnost, u které si krásně odpočine, jen mu nikdo další nesmí do kuchyně. Často peče např. jablečné koláče. Sladký koníček mu pomohl zejména v době karantény, stejně jako třeba procházky přírodou nebo trávení času s malým synkem Tobiášem.

 

Zdroje: