Čestmír Mázl z Ordinace: Po smrti manželek si prošel peklem a teď i vězením

Čestmír Mázl z Ordinace: Po smrti manželek si prošel peklem a teď i vězením
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Herec, moderátor a dabér Petr Rychlý propůjčil hlas Joeymu z Přátel, Kudrnovi z Ranče u zelené sedmy i Drákulovi z Hotelu Transylvánie. Moderuje Rady ptáka Loskutáka a hraje v seriálech, např. Co ste hasiči a samozřejmě v Ordinaci v růžové zahradě.

 

Čestmírova kletba – jeho ženy mají sklon umírat

Česťa, toho času primář gynekologie v kamenické nemocnici, je součástí Ordinace v růžové zahradě od počátku a stejně tak i jeho kamarádka Lucie, která je zároveň mladší sestrou Čestmírovy někdejší lásky Gity. Podobně jako Lucie i on vystřídal za ta léta několik vztahů. Nutno podotknout, že měl v životě velkou smůlu, protože hned tři z jeho osudových žen zemřely.

S první manželkou Marcelou Mázlovou měl dceru Naďu a syna Jakuba, ale neklapalo jim to a Čestmír ji dlouho podváděl s Gitou Petrovou. V té době neplatil zrovna za největšího seriálového sympaťáka. Poté, co Marcela zemřela na rakovinu, začala Čestmírovi s výchovou Jakuba pomáhat právě Gita. Ta později také zahynula následkem zranění, která utrpěla po napadení neonacisty během kongresu v Berlíně.

Po čase vstoupila do Česťova života Magda Tárová. Vzali se a měli synka Mikuláše, jenž se narodil za dramatických okolností v autě. Asistoval při tom budoucí student medicíny – Čestmírův syn Jakub. Vztah Magdy a Čestmíra byl plný lásky a když pak Magda zemřela v nemocnici na zástavu srdce, diváci její ztrátu obrečeli.

On sám se s jejím odchodem vyrovnával těžko. Mladá sestřička Mirka z nemocniční recepce mu pomáhala s péčí o Mikiho, ale platonicky se do Čestmíra zamilovala. On její city bohužel neopětoval, a tak Mirka z jeho života odešla – naštěstí živá a zdravá.

Následovala další chůva, tentokrát velmi atraktivní a neodolatelná Jana Ráčková. Do té už se Čestmír opravdu zakoukal, ale Jana byla příliš divoká a myslela především na pěveckou kariéru. Pár se musel vyrovnat s několika pauzami a rozchody. Nakonec se Jana ještě vyspala s Jakubem Mázlem a kvůli špatnému svědomí se s Čestmírem definitivně rozešla.

 Petr Rychlý alias Čestmír, Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto

Alena se drží zuby nehty. Zlomí Česťovo prokletí?

Už to vypadalo, že Čestmírovi šťastný konec plný lásky prostě není souzen. Během svatby svých přátel se ovšem nečekaně setkal s novou doktorkou Alenou Rytířovou. Původně ji považoval za někoho jiného a jejich první setkání neskončilo právě nejromantičtěji. Přesto se zdá, že právě Alena by mohla být konečně tou pravou manželkou, která s Čestmírem překoná každou překážku a snad i přežije.

Museli se vyrovnat s věru náročnými situacemi – s Aleninou nevěrou, narozením malého Bena, posléze s Aleniným poblouzněním, jež vyvolal Čestmírův bývalý kamarád Martin Brabec, a relativně nedávno i s Čestmírovým nespravedlivým uvězněním.

Poté, co byl místo Darka obviněn z pokusu o vraždu, z obrazovek na čas zmizel a přesunul se do basy. Petr Rychlý měl trochu obavy z toho, jak dlouho jej vlastně seriáloví tvůrci budou držet mimo dění, ale na druhou stranu si hraní dramatických situací užívá. V aktuálních dílech je už Čestmírovo jméno očištěno a on sám se mohl vrátit domů a chopit se znovu primariátu. Těžko se ale vyrovnává s tím, že Lucie dala jeho úhlavnímu nepříteli Martinovi novou šanci a nadále s ním udržuje vztah. Překousne to Čestmír, nebo přijde o nejstarší a nejlepší přítelkyni?

 

Zdroje: