Ordinace v růžové zahradě 2: A je to venku! Jak se postaví Čestmír k přiznání Brabce?

Ordinace v růžové zahradě 2: A je to venku! Jak se postaví Čestmír k přiznání Brabce?
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nový 1038. díl Ordinace konečně vyčistí ovzduší hned mezi několika postavami. Co všechno vyřčená i neplánovaně odhalená pravda přinese, si už teď můžete vychutnat.

Leoš Mára si po probuzení vyslechne kázání od syna, protože se předešlou noc opil a usnul v nemocnici. Konečně je ale schopný o svém trápení mluvit. Tak se Patrik dozvídá, koho Leoš operoval, čímž se vysvětlil jeho opilecký úlet.

Na Lucii čeká návštěva ve věznici a vysvětlování, proč byla s Brabcem. Darek je hodně naštvaný, ale Lucie zalže a vše svádí na barmanku Moniku, která je do Brabce zamilovaná a dělá vše proto, aby se mu mstila za jeho přehlížení. Zároveň nabízí Darekovi svědectví u soudu v jeho prospěch, čím odvádí řeč jinam. Celá scéna přistižení Lucie a Brabce má ale ještě později dohru a Monika dává v baru hodinovou výpověď, čímž způsobí Lucii velké komplikace.

Darina Márová už se dozvěděla o opilecké epizodě svého bývalého manžela a těší se, až ho v tom pořádně vykoupe. Když se ale dozvídá, proč se Leoš opil, potlačí svou přirozenou potřebu na Máru útočit a ten, ještě s pořádnou kocovinou, její přístup uvítá.

Mezitím Alena Mázlová vyhledává Brabce a tlačí na něj, aby šetrným způsobem už konečně Čestmírovi oznámil, jak to má s Lucií. Ale Brabec se spíš snaží pomoct Lucii v práci a chopí se zástěry, aby jí pomohl místo Moniky s obsluhou hostů. Znovu se ale v lokále potkává s Čestmírem a ten je trochu rozčilený, když vidí svého úhlavního nepřítele v blízkosti Lucie. Nezapomněl ještě na zlo, které z jeho vztahu s Lucií v minulosti vyplynulo.

Lucie ale stále nenachází odvahu, aby se přiznala, jak to s Brabcem vlastně doopravdy má.

Brabec řeší i jiné problémy. Stále nemůže najít nové místo v blízkosti Kamenice, kam by se mohl ztratit Čestmírovi z očí. Spoléhá na to, že ještě chvíli v kamenické nemocnici může zůstat. Když se ale v primářové kanceláří Čestmírovi vyzná ze svých citů k Lucii, na městečko jako by se slétly blesky z nebe a rozlícený Čestmír spěchá do baru, protože odmítá věřit tomu, co právě slyšel. Tam ale Lucie jeho obavy jen prohloubí a neumí mu vysvětlit, proč se její vztah s Brabcem obnovil a upevnil. Pevně si však za svou láskou stojí a Čestmír nakonec odchází, sám přesvědčený, že za situaci nese zodpovědnost i on, protože Lucii málo podporoval a neuvědomoval si, jak opuštěně se musí cítit.

Michal, přítel Táni se konečně dozvídá o Tánině minulosti a poté, co ho přejde počáteční vztek, že je nejspíš jediný v nemocnici, kdo nezná Táninu minulost, se jí omlouvá a navrhuje jejich vztah založit na důvěře, což Táňa přijímá.

Zdroj článku:
  • Autorský text