Kdo by neznal seriál Koruna? Podlehněte seriálu na Netflixu i vy

Kdo by neznal seriál Koruna? Podlehněte seriálu na Netflixu i vy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Historické drama, které sleduje s napětím celý svět. V roce 2016 přišla na televizní obrazovky Koruna, seriál s historickým podtextem. Tento seriál sleduje politickou situaci i soukromý život všech kolem Alžběty II. Události, které umí měnit celé dějiny druhé poloviny 20. století, jsou velmi dramatické a v televizi vás doslova vtáhnou do dění.

Celkem vyšlo čtyřicet epizod ve čtyřech sériích, které diváci sledují se zatajeným dechem. Pro milovníky seriálu Koruna máme skvělou zprávu! V roce 2022 totiž bude uvedena další, v pořadí již pátá řada. Ta přinese nová dramata i další pokračování této dynastie.

Na oblíbenosti seriálu pomáhá také herecké obsazení. V hlavní roli hraje například Claire Foy, Olivia Colman, Imelda Staunton, Matt Smith nebo také Tobias Menzies, Jonathan Pryce, Vanessa Kirby a Helena Bohnam Carter.

Korunu milují všichni diváci

O tom, že si seriál získal všechny své diváky, svědčí i samotné hodnocení seriálu.

Mezi českými diváky se seriál Koruna umístil na 26. příčce a hodnocení se vyšplhalo až na 90 %.

V recenzích se nejčastěji dozvíte, že se divákům líbí krásná autentičnost a perfektně zpracované nahlédnutí do rodiny, kterou sleduje celý svět, avšak o ní zdaleka neví tolik.

Helena Bohdam Carter, která hraje princeznu Margaret, je často zaměňována s královnou Alžbětou. Je to především z toho důvodu, že královnu ztvárnila ve snímku Králova řeč z roku 2010. V seriálu Koruna si tedy zahrála svou dceru.

To ale není jediné prolnutí stejného žánru. Herečka Eileen Atkins hraje v seriálu Koruna královnu Mary. Tu samou postavu ztvárnila také ve filmu Bertie and Elizabeth. Z mužských rolí můžeme zmínit také herce Alexe Jenings, který si v Koruně zahrál vévodu z Windsoru (bývalý král Edwarda VIII.). Ve filmu Královna (2006) ztvárnil prince Charlese.

 

Zdroj: