Kdo je Tobias Menzies, představitel prince Philipa v seriálu Koruna

Kdo je Tobias Menzies, představitel prince Philipa v seriálu Koruna
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tobias Menzies se role prince Philipa ujal ve třetí sérii, kdy se děj posunul na rok 1964 a roli bude ztvárňovat zatím do děje v devadesátých letech. Není známo, kterým rokem bude končit 4. série, na které se v současnosti pracuje a ze které je královna Alžběta II. pohoršená.

Zatímco v prvních dvou sezónách byl princ Philip nespokojený se svým bezvýznamným postavením po boku své ženy, kvůli které se vzdal všech svých titulů a občas si trochu zazlobil, ve třetí sérii už je postava prince vyrovnaná a je královně oporou, na kterou se může spolehnout.

Tobias Menzies se narodil 7.3. 1974 v Londýně a už od dětství věděl, že bude herec nebo tenista. Nakonec vyhrálo herectví. Studentská léta zakončil na Královské akademii dramatických umění v Londýně.

Svou hereckou kariéru tento štíhlý hnědovlasý 185 cm vysoký elegán s ostře řezanými rysy a havraním pohledem zahájil ve 25 letech a od té doby má za sebou celou řadu převážně seriálových rolí. Mezi ty nejvýznamnější patří seriály Řím, Hranice stínu, Hra o trůny, a Cizinka.

Fanoušci populárního seriálu Cizinka (2014-2020) ho důvěrně znají, protože si v oblíbeném seriálu zahrál hned dvě role: manžela hlavní hrdinky, která cestuje časem a jeho předka, kterého cestovatelka potká v minulosti. Byl to právě tento seriál, který vynesl tomuto herci, který netouží po popularitě, hereckou slávu.

Příznivci seriálových herců to s Tobiasem nemají jednoduché, protože si velice úzkostlivě tají své soukromí, a kromě účtu na Twitteru, kde má 150 tisíc sledujících a občas se k něčemu vyjádří, o sobě nedává moc vědět.

Není ani známo, jestli je ženatý. V roce 2006 byl propíraný v bulváru kvůli aférce s herečkou Kristin Scott Thomas (Čtyři svatby a jeden pohřeb, Univerzální uklízečka), která byla v té době vdaná a prozrazená aférka ji stála manželství. Od té doby je herec jedno velké tajemství.

Tobias je vášnivým tenistou a na kurtech prakticky vyrostl, hraje také na kytaru a jezdí na motorce. Zajímavé je, že patří mezi velké kritiky britské monarchie.

Za nejtěžší roli, kterou ztvárnil, považuje Jacka Randala v seriálu Cizinka. Za obzvláště náročné považuje natáčení scény, kdy Jack Randal, anglický důstojník 18. století, ve věznici mučí a znásilní skotského rebela. Za nejhorší kostým, který nosil, označil jednoznačně římskou tógu v seriálu Řím. Sám herec s úsměvem přiznává, že nemá do takového kostýmu ta patřičná lýtka.

Svůj život považuje za jízdu po hodně hrbolaté cestě, na které získal mnoho zkušeností a byl také často „zbitý“.